Vejkey Imre: A jogi normákat is próbára tette a járvány

A magyar emberek érdekeinél még ebben a helyzetben is fontosabb volt a baloldalnak a genderpropaganda és a migránsok betelepítése – mondta Vejkey Imre a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

A KDNP országgyűlési képviselője, a parlament igazságügyi bizottságának elnöke egy jogi szempontból is szokatlan esztendőről beszélt a lapnak, hiszen a koronavírus-járvány nem csupán az egészségügyben okozott rendkívüli helyzetet, de a védekezés érdekében az emberi kapcsolatokat is a demokráciákban megszokottól eltérő módon kellett szabályozni.

Vejkey ImreVejkey Imre, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának elnöke, a KDNP pártügyésze (Fotó Magyar Hírlap / Bodnár Patrícia)

– Politikai értelemben izgalmas esztendőt zártunk. A koronavírus-járvány mennyire változtatta meg a kormány és az ellenzék kapcsolatát a korábbi évek gyakorlatával összehasonlítva?

– A kormány és az ellenzék kapcsolatát nem maga a koronavírus-járvány nehezítette meg, hanem az, hogy

a baloldali ellenzék – Gyurcsány Ferenctől a Jobbikig bezárólag – túl messzire ment, mert nem a magyar emberek oldalára állt, hanem lényegében a vírus oldalára,

lebecsülve az orvosok és az ápolók munkáját, akik mindennap azon dolgoznak, hogy emberek életét mentsék. A baloldal, amely nemzeti szuverenitás helyett európai egyesült államokat akar, mindemellett úgy gondolta, eljött az idő arra, hogy az országgyűlési választás kampánynyitányaként Soros Györggyel rátámadjanak hazánkra. Ennek keretében

a világjárvány második hullámának tombolása alatt az uniós támogatásokat politikai feltételekhez akarták kötni,

vagyis olyan döntéseket akartak rákényszeríteni hazánkra, amelyeket a magyar nép korábbi döntései alapján már elutasított. Ránk akarták kényszeríteni a genderszemléletet és a migránsok kötelező befogadását, mondván, mindkettő jogállamisági feltétel. Mi ezt határozottan visszautasítottuk. Ezért a baloldali ellenzék – Magyarország kárára – úgy akart előnyhöz jutni a következő választásokra, hogy az uniós támogatások megvonását szorgalmazta.

Azt akarták, hogy amennyiben nem fogadjuk el az általuk támogatott genderfilozófiát és a migrációt, akkor a magyar vállalkozások és a magyar gazdák ne kapjanak uniós támogatást.

A magyar szuverenitásért folytatott küzdelmünk Brüsszelben eredményre vezetett. Ezért a hungarofóbiára és a teremtett világ elutasítására felfűzött baloldali ellenzék most éppúgy csalódott, mint Soros György.

– A jogalkotást mennyire nehezítette, hogy korábban ismeretlen helyzethez kellett alkalmazkodni?

– A Fidesz–KDNP fontosnak tartotta és tartja a jövőre nézve is, hogy a világjárvány közepette is megőrizzük hazánk működőképességét, ehhez pedig folyamatos jogalkotás kell. Bár a folyamatos jogalkotás a pandémia alatt nehezített pálya, de mégis megbirkóztunk a feladattal, és nem volt rendkívüli szünet az országgyűlés munkájában. Így lényegében minden erre az évre tervezett törvényjavaslatot megtárgyaltunk és meg is szavaztunk. Komoly munka folyt a parlamentben: a plenáris viták időtartama ötszázkilencven óra volt, míg a bizottsági üléseké háromszázötven óra. Az őszi ülésszak plenáris és bizottsági ülésein együttesen mintegy ezer szavazás történt. Az igazi nehezített pálya nem a pandémia miatt volt, hanem a baloldali pártok álságos és hamis tevékenysége okán. Például azért, mert

ők Brüsszelnek valótlanul azt riportolták, hogy a magyar Országgyűlés nem működik, miközben valójában működött, és ők is részt vettek a vitákban. Vagy például a baloldali pártok a parlament normál működését szándékosan összemosták azzal, hogy a kormány az Országgyűléstől rendkívüli felhatalmazást kapott a járvány elleni védekezéshez.

Szándékosan elhallgatták, hogy az Országgyűlés a kormányzati felhatalmazás alatt is normál rendben működött, bármelyik országgyűlési képviselő, illetve a kormány is törvényjavaslatot nyújthatott be, amelyet a T. Ház meg is vitatott. Mi úgy gondoljuk, hogy nem kamuhírekre van szükség, hanem a járvány elleni összefogásra, erre azonban az ellenzék nem hajlandó. A magyar emberek érdekeinél még ebben a helyzetben is fontosabb volt az LMBTQ-propaganda és a harmincnégymillió migráns betelepítésének lehetősége. Ők az uniós forrásokat is ennek fényében akarják szétosztani. Mi azonban az erre szánt forrásokat a családoknak kívánjuk adni.

A teljes beszélgetést ide kattintva olvashatja el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!