Vejkey Imre: Külföldi befektetőcsoportok ne kaparinthassák meg az irányítást!

A csődeljárási és a felszámolási eljárási törvény módosításának vitájával zárult a parlament keddi ülésnapja.

Vejkey Imre, a Kereszténydemokrata Néppárt pártügyésze, frakcióvezető-helyettes

Becsó Károly (Fidesz) kifejtette: egyrészt az eljárások gyorsítása, könnyítése érdekében tartalmaz módosításokat a törvényjavaslat, másrészt a felszámolóbiztos és a hitelezők közötti kapcsolattartás is egyszerűsödhet az új technikai megoldásokkal. Kiemelte azt a változtatást is, hogy a bíróság dönthet úgy, nem tart egyezségi tárgyalást.
    
A javaslat értelmében a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetek esetében az adós vagyonának értékesítésekor az államot elővásárlási jog illeti meg - ismertette.
    
Értékelése szerint az előterjesztés kitűnően szolgálja a fizetésképtelenségi eljárásokra vonatkozó szabályok korszerűsítését, az eljárások hatékonyabbá tételét, az adós és a hitelezők közötti egyezség megkötését, valamint a vállalkozások reorganizációját.
    
Vejkey Imre (KDNP) közölte: az előterjesztés stratégiai pontokon avatkozik be a felszámolási és csődeljárásokba az egyszerűsítés és az egyezségkötések növekedésének céljával.
    
Az indítvány gazdaságpolitikai célja a rugalmasabb eljárási keretek biztosítása a vállalatok kormányzati megmentésének érdekében - mondta a kereszténydemokrata képviselő.
    
Ezért a javaslat felhatalmazást ad a kormánynak a gazdálkodó szervezetek reorganizációjára, működőképességük helyreállítására, a tartozások rendezésére vonatkozó sajátos szabályok megalkotására - ismertette.
    
A cél - mondta Vejkey Imre -, hogy a koronavírus-járvány miatti nehézségeket kihasználva külföldi befektetőcsoportok ne kaparinthassanak meg irányítást a magyar gazdaságban, aminek jó eszköze az állami elővásárlási jog megteremtése.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!