Vejkey Imre: Mit tesz a kormány a jövő Nobel-díjasaiért?

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben gratulációját fejezte ki az új-Nobel-díjasoknak és példaértékűnek nevezte a teljesítményüket. Egy egész ország lehetne büszke, de – mint mondta – sajnos vannak, akik még a történelmi és örömteli pillanatot is gyűlölködésre használják fel.

Egészen megdöbbentőnek tartotta, ahogy a baloldal reagált Karikó Katalin és Krausz Ferenc sikereire, a kutatóknak ugyan gratuláltak, de a személyüknek szóló dicsérő szavakat a kormányt érő bírálatok követték a sajtóban és az Országgyűlés falai között is. Értékelése szerint nincs másról szó, mint arról, hogy a balliberális körök számára soha nem lesz elfogadható a hazai tudományos kutatás és a felsőoktatás rendszerének átalakítása, hiszen a folyamat alaposan felforgatta azt az állóvizet, amely évtizedek óta stabilan védte az érdekeiket és pozíciójukat.

Azt kérdezte, mit tesz a kormány a jövő Nobel-díjasaiért?

Vitályos Eszter úgy reagált: valóban történelmi pillanatokat élhettek meg, amikor két nap alatt két új Nobel-díjassal gyarapodott Magyarország. Sajnálatosnak nevezte, hogy a történelmi pillanatokat sokan gyűlölködésre használták. Megjegyezte: Karikó Katalin és Krausz Ferenc is számtalan szállal kötődik Magyarországhoz, állampolgárságukat megtartották és szoros kapcsolatot tartanak fenn az itthoni kutatóhelyekkel.

Külön kitért a Krausz Ferenc vezette Molekuláris- Ujjlenyomat Kutató Központ állami támogatására, jelezve a kormány legutóbbi ülésén további 75 milliárdos támogatásról döntött az eddigi 20 milliárd forint mellett.

A fejlesztéseknek köszönhetően létrejön a nemzeti biobank, a Neumann János informatikai és adattudományi intézet és vizsgálati laboratóriumot is kialakítanak. A cél egy olyan orvostechnikai eszköz létrehozása, amellyel egyszerű vérminták vizsgálata olcsón és gyorsan elvégezhető lesz – jelezte.

A képviselő a választ elfogadta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!