Vejkey Imre: Soros-féle gerillatámadás indult az Országgyűlés ellen

A Soros-szervezetek a balliberális ellenzéken keresztül próbálják befolyásolni a Kúria elnökének megválasztását – hívta fel a figyelmet a Karc FM-en az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának Kereszténydemokrata elnöke.

Vejkey Imre, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának elnöke

Vejkey Imre emlékeztetett: az államfő által a tisztségre jelölt Varga Zs. András alkotmánybíró testületi meghallgatása előtt az Amnesty International egy 10 pontos kérdéssort tett fel a közösségi oldalára azzal a felhívással, hogy a kérdéseket az ellenzéki tagok használják fel a jelölt vizsgáztatásakor. A DK-s Sebián-Petrovszki László ezt meg is tette, amivel a KDNP-s politikus szerint teret engedett egy gerillatámadásnak a Parlament munkájával szemben.

„Az Országos Bírói Tanács Alkotmánybíróságnak minősítette magát a Kúria elnök-jelöltjének meghallgatásakor” – így kommentálta Vejkey Imre azt, hogy az OBT 13-1 arányban elutasította Varga Zs. András jelölését a legfőbb bírói szerv irányítói posztjára. A bizottsági elnök indoklása szerint a tanácsnak csak arra van jogosítványa, hogy a jelölt szakmai alkalmasságát minősítse, ezzel szemben azonban jogalkalmazó szervként a vonatkozó törvényi szabályozás ellen tiltakozva hozta meg döntését.

A KDNP pártügyésze úgy gondolja:

bárkit jelölt volna az államfő, a Soros-szervezetek és a baloldal mindenképpen megtámadta volna.

Egyúttal álságosnak és valótlannak tartja azt a kifogást Varga Zs. Andrással kapcsolatban, hogy nincs bírói gyakorlata, hiszen alkotmánybíróként valódi bírói gyakorlatot folytatott. Az elnök-jelölt ügyészi múltjával kapcsolatos támadásra pedig úgy reagált: a szocializmussal szemben, ahol hirtelen emeltek ki politikai alapon embereket, a nyugati társadalmakban azokból lehetnek bírák, akik más jogászi szakmákban már bizonyítottak. Varga Zs. András esetében az ügyészi tapasztalat szakmailag alapozta meg a bírói munkásságát.

A Kúria új elnökének személyéről titkos szavazással dönthetnek a parlamenti honatyák, megválasztásához kétharmados többség szükséges.

A beszélgetés meghallgatható itt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!