Vejkey Imre: A Soros-terv alapján támadják Magyarországot

A KDNP frakcióvezető-helyettese a Magyarország ellen irányuló Soros-tervről beszélt hétfőn napirend előtt a parlamentben.

Vejkey Imre (KDNP) arról beszélt, a Soros-terv alapján indult nyílt támadás Magyarországgal szemben, hiszen Brüsszel a jogállamiság leple alatt ránk akarja kényszeríteni, kivel éljünk együtt, s kivel ne.

Szerinte

a Brüsszel–Strasbourg–Soros-triumvirátus fenyeget bennünket, gátlástalan hazugságokkal járatva le az országot.

Mi építeni akarunk, ők pedig rombolni – jelentette ki a képviselő, hozzátéve, a jelenség eddig nem látott, a náci és a kommunista diktatúra tombolását idéző szintre ért.

Vejkey Imre szerint ez a triumvirátus olyan diktatúrát épít, amelyben szét akarják tépni ezeréves magyar identitásunkat, felfalni szabadságunkat, amelyben „szellemi és anyagi érelemben is csak rabszolgák lehetünk” a Soros-féle nyílt társadalomban.

Számukra a jogállamiság egyenlő az illegális bevándorlás támogatásával és az LMBTQ-val – tette hozzá Vejkey Imre, megjegyezve, a támadók nem nézik jó szemmel, hogy mi szeretjük hazánkat, ragaszkodunk keresztény értékeinkhez.

Azt követelik, hogy álljunk át a sötét oldalra, mert ha átállunk, nem fognak tőlünk több pénzt elvenni és nem kérdőjelezik meg többet jogállamiságunkat sem – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus, aki úgy véli, a támadás célja Európa nemzeti–keresztény gyökereinek végleges eltörlése.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában arról beszélt: 1990-ben azért uralkodott eufória, mert nem akartuk, hogy máshol dönthessenek sorsunkról, hogy „a nemzetköziség jelszavába csomagolt birodalmi ambíciók határozzák meg számunkra, mi a helyes, mi a helytelen”, hogy senki által nem választott szereplők hatása alatt alakuljon a szabad Magyarország politikája.

A szabad világban is vannak érdek- és értékütközések, de „a legutóbbi időszakig nem volt divat erővel vagy zsarolással jobb belátásra téríteni szövetséges államokat” – jegyezte meg az államtitkár.

Soros György ismét megírta a tanulmányát, amelyben újra kiadta a parancsot arra, hogy Magyarországot és állampolgárait meg kell támadni és szankcionálni kell – jelentette ki. Orbán Balázs a lépést ahhoz hasonlította, amikor 1990 előtt „hagyományos értékeinket még a szocialista progresszió jegyében igyekeztek lerombolni”.