Vejkey Imre: A veszélyek évtizede előtt állunk

A Fidesz és a KDNP támogatta a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényjavaslatot a keddi parlamenti vitában, a DK és a Jobbik viszont elutasította új kormányszerkezetről szóló előterjesztést.
 

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: nem kérdés, hogy a veszélyek évtizede előtt állunk, amelyet háború, járványok, migráció, energiaválság és az ezek következtében kialakuló gazdasági hatások jellemeznek.

Április 3-án a választópolgárok világos és egyértelmű döntést hoztak, az ország vezetőitől azt várják, hogy ezekkel a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megfelelő válaszokat adjanak az európai szinten kibontakozó gazdasági válság kérdéseire, úgy, hogy közben megőrizzék Magyarország békéjét és biztonságát, valamint az elért eredményeket. Ezekhez a célokhoz igazodik az új kormányzati struktúra - mondta kisebbik kormánypárt vezérszónoka a KDNP támogatásáról biztosítva a javaslatot.

Sérelmezte, hogy az ellenzék szakítva a „jó parlamenti gyakorlattal” sem hétfőn, sem az addigi keddi felszólalásokban nem támogatta a kormány szerkezetével kapcsolatos ügyeket.

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője hangsúlyozta: ha az ellenzék demokrataként akar önmagára hivatkozni, ha fontosnak tartja a demokráciát, akkor megszavazza a törvényjavaslatot. Hozzátette: a nyugalom és a stabilitás jellemzi az előterjesztést.

A kormánystruktúra változásáról szólva azt mondta: az a fontos, hogy a minisztériumok tudjanak együttműködni, közösen dolgozni, és ne tévesszék szem elől a célt; egy nemzeti, polgári kereszténydemokrata kormány építését, a magyar társadalom, az emberek és a családok jólétének, „jól létének” szolgálatát.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!