Vezető kereszténydemokrata politikusok ismét a csíksomlyói zarándokok sorában (FRISSÍTVE!)

Csíksomlyó

Százezernyi magyar gyűlt ismét össze a csíksomlyói nyeregben, hogy Szűz Mária oltalma alatt részt vegyen a pünkösd szombati szentmisén úgy, ahogy századokon át őseik tették.

Csíksomlyó

A zarándokok között, amint az elmúlt években, most is ott találjuk Magyarország miniszterelnök-helyettesét, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökét. Semjén Zsolt a szentmise előtt úgy nyilatkozott, „...itt vagyunk, hogy megerősödjünk kereszténységünkben és magyarságunkban...”:

De nem hiányozhat a búcsúi szentmiséről a KDNP frakcióvezetője sem. „Csíksomlyón az ember mindig úgy érzi, hazatért a saját gyökereihez – spirituális és nemzeti értelemben egyaránt!” – fogalmazott Harrach Péter.

Csíksomlyó

Videóüzenetében felemelő élménynek nevezte a búcsút egyéni lelki értelemben és a nemzeti összetartozás szempontjából is:

CsíksomlyóHarrach Péter feleségével zarándokolt el ismét a csíksomlyói búcsúba

Csíksomlyó

Áder János köztársasági elnök (balra) és felesége Herczegh Anita (balról a második), valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (balról a harmadik), Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (jobbra) és felesége, Liszkay Gabriella a csíksomlyói búcsú miséje előtt a Kis- és Nagysomlyó közti nyeregben 2019. június 8-án. Mögöttük Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Korábban írtuk:

Folyamatosan érkeznek a zarándokok – köztük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke (képünkön) – a csíksomlyói hegynyeregbe, ahol az ünnepi nagymise helyi idő szerint fél egykor kezdődik a Hármashalom-oltárnál.