Hargitai János

 
Életrajz

Dr. Hargitai János

1958. április 24-én született Mohácson. Nős. Egy gyermek édesapja.

Végzettség:

Középiskolai tanulmányait Mohácson, a Marek József Mezőgazdasági Szakközépiskolában végezte. 1976-ban mezőgazdasági gépész szakérettségit tett. 1979-ben a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán tanítói diplomát szerzett. 1984-ben a pécsi JPTE Tanárképző Főiskolai Karán elvégezte a történelem szakot. A JPTE jogi karán 1991-ben avatták jogi doktorrá, majd Európa jogi szakjogász diplomát szerzett.

Munkahely:

A Baranya megyei közgyűlés elnöke, a mohácsi választókörzet (Baranya 5.vk.), negyedszer újraválasztott egyéni képviselője.

Politikai életút:

Alapító tagja a Baranya Megyei Faluszövetségnek (1989), a Községi Önkormányzatok Országos Szövetségének (1990) és a Mohács Térségi Tanácsnak.
Az 1985-ös tanácsi választásokon Nagynyárád község tanácselnökévé választották.

1990-1994-ig Nagynyárád község polgármestere. 1990 óta a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének tagja, 1994-től a Kereszténydemokrata Néppárt jelöltjeként, alelnöke. 1994 és 1998 között részt vett az Alpok-Adria Munkaközösség munkájában. Belépett az 1997-ben alapított Magyar Kereszténydemokrata Szövetségbe.

Az 1998-as és a 2002-es 2006-os országgyűlési választásokon, Mohácson (Baranya 5. vk.) egyéni mandátumot szerzett; tagja a Költségvetési és pénzügyi állandó bizottságnak, valamint az Emberi jogi, kisebbségi, és vallásügyi bizottságnak. A 2002. évi önkormányzati választásokon Nagynyárád polgármesterévé, és a Baranya megyei közgyűlés tagjává választották. 2003 őszétől – a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség – szervezeti átalakításától a mohácsi választókerület, s a falusi tagozat elnöke.

2006-tól a Baranya megyei közgyűlés elnöke. 2010-ben a választások első fordulójában elsöprő erejű győzelemmel – a leadott szavazatok 63,98 százalékával – szerzett mandátumot. A Számvevőszéki és költségvetési bizottság alelnöke.

2014-ben az országgyűlési képviselői választáson Baranya megye 3. számú választókerületében nagy fölénnyel, – a szavazatok 50.26 százalékával – szerzett egyéni képviselői mandátumot.

2014-től a Költségvetési bizottság alelnöke.

országgyűlési képviselő
Baranya vármegye 3. vk.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!