Soros Brüsszelből támad, Magyarország helyben segít!

Sokan Nyugat-Európában süketek és vakok a keleti keresztények problémáira, az ottani üldöztetésre, a kivégzésekre, az elűzetésekre - összegezte a tapasztalatokat Rétvári Bence (KDNP) országgyűlési képviselő napirend előtt felszólalásában október közepén a parlementben.

kdnp.hu - Bartha-Szabó József

RÉTVÁRI BENCE (KDNP): - Képviselőtársaim! Azokról az emberekről szeretnék beszélni, akiket világszerte a hitük miatt üldöznek, és akikkel kapcsolatban Magyarország az első világkonferenciát tartotta. Az első olyan világkonferenciát, amit egy állam szervez. A keleti keresztények sorsa azért fontos szerintem mindnyájunk számára, mert egyrészről egyfajta emberségi küszöb, hogy mennyire tudunk nekik segíteni, mennyire vesszük figyelembe az ő problémáikat, másrészről pedig egy intő jel mindnyájunk számára, hiszen ami ma történik a keleti keresztényekkel, lehet, hogy a következő generáció során itt, Európában is megtörténhet az itteni keresztényekkel. Azt láthatjuk, hogy sokan Nyugat-Európában süketek és vakok a keleti keresztények problémáira, az ottani üldöztetésre, a kivégzésekre, az elűzetésekre. Talán azért süketek és vakok, hogy némák maradhassanak, és ne kelljen cselekedniük a keleti keresztények védelme érdekében.

- Magyarország politikája ezen a területen egyfajta piramishoz is hasonlítható. A piramis alján, a legszélesebb részen van a határvédelem, a biztonság szavatolása; ezt követi a ”Hungary Helps program”, amely minden segítségre szorulónak igyekszik a világ minden táján segítséget nyújtani; a piramis csúcsán pedig a hozzánk legközelebb állók és leginkább üldözöttek, az üldözött keresztények megsegítése található.

- Mindenki tudja és ismeri: Magyarország ellen Brüsszelből támadást indítottak a kötelező kvóta szerinti áttelepítése érdekében. Miközben elindították ezt az eljárást, és Magyarországot bíróság elé citálták, nem is vették észre, nem is akarták figyelembe venni, hogy az elmúlt fél évben Magyarország a közel-keleti térségben, elsősorban Irakban és Libanonban ezer család lakhatásáról gondoskodott. Helyi szereplőkkel együttműködve ezer családnak építettük újjá vagy építettük fel a házát, -  ők vissza tudtak térni. Az elmúlt héten azok az egyházi vezetők, akik itt voltak Budapesten, itt voltak Magyarországon, beszámoltak ezekről a támogatásokról, beszámoltak ezek megvalósulásáról, és elmondták, hogy ez működik, ez sikeres.

- Képviselőtársaim! Egyetlenegy keleti egyházi vezető sem kérte azt, hogy tömegesen a Közel-Keletről automatikusan, csatornákon keresztül, kvóta szerint embereket telepítsünk Keletről Európába. Senki sem kért egymillió főt évente, senki sem kérte a jogi szabályozásnak a felpuhítását, senki sem kérte a kerítésnek a lebontását. Ezek az emberek mind azokból a válságrégiókból érkeztek, ahonnan a migráció elindult, és egyikőjük sem kérte Európától a tömeges, kvóta szerinti áttelepítési mechanizmusnak a bevezetését. Megköszönték viszont azt a támogatást, amiből ezer családnak - ami nyilván sok-sok ezer főt jelent - vissza tudták adni a reményt! Jóval több embernek biztosította tehát Magyarország az elmúlt fél-egy évben az élet újrakezdési lehetőségét, valamelyest szociális biztonságot, legalábbis lakhatási biztonságot, mint amelyről az egész kvótaeljárás Magyarországgal szemben szól. És míg a kvótaügyben bebizonyosodott, hogy a kvóta működésképtelen, addig a libanoni és iraki házépítésekről, egy teljes településnek az újjáépítéséről bebizonyosodott, hogy működik.

- Ez egy olyan alternatíva a kötelező kvótákkal szemben vagy azok mellett, amelyek valós segítséget nyújtanak rövid távon. Magyarország fél év alatt sikereket tudott elérni, amelyet már most visszajeleztek az egyházi vezetők. Magyarország nem nagy nemzetközi projektekben vett részt, hanem közvetlenül, azt is mondhatom, hogy talajközelbe küldte ezeket a támogatásokat azoknak a közösségi vezetőknek, akik ott vannak a terepen. Éppen ezért működik, hiszen nem nagy nemzetközi együttműködésben valósul meg, hanem közvetlen támogatásban a helyi egyházi vezetők számára, és ezer családnak segítséget is jelentett.

- Képviselőtársaim! Az ENSZ és a Világbank jelentései szerint körülbelül 3 milliárd ember él a Földön, akik 2 dollárnál kevesebből kell hogy megéljenek egy nap. Ők minősülnek a legszélesebb körben szegénynek. Nekik évente körülbelül 80 millió gyermekük születik, így 80 millióval nő évente azoknak a száma, akik mélyszegénységben élnek világszerte. Egymillió embernek az Európába telepítése, egymillió embernek az USA-ba telepítése a szegénységben élő újszülöttek 98 százaléka számára semmilyen megoldást, semmilyen lehetőséget nem ad. Egyetlenegy lehetőség van: hogyha nem mi mondjuk meg, hogy hogyan kell segítenünk, hanem az ott lévőket kérdezzük meg, ők pedig a helyben segítés politikáját kérték tőlünk. Ha valaki a világon a keresztényüldözés ellen és a szegénység ellen akar küzdeni, akkor a ”Hungary Helps  program” mintájára helyben segít. Magyarország az elmúlt egy évben bizonyított, amit az a konferencia is megerősített, amit múlt héten tartottunk Budapesten. (Taps a kormánypártok soraiból.)