„A családi csődvédelem intézkedéscsomagja nagyjából kész van"

Angela Merkel és Vlagyimir Putyin látogatása kulcsfontosságú ma Magyarországnak, utóbbi ráadásul a magyar gazdaság 2015 utáni jövője miatt is jelentős, mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel. A devizahitelesek ügyében nem volt könnyű megtalálni a megoldást, egy 5 éves küzdelem végére került pont – mondta a miniszterelnök. A családi csődvédelem intézkedésével kapcsolatban azt mondta: a csomag nagyjából kész van.

Az, hogy Angela Magyarországra jön a német újraegyesítés 25. évfordulójában, a barátság és a stratégiai együttműködés jele – fogalmazott Orbán Viktor péntek reggel a közrádiónak adott interjújában. Szerinte a két nép között problémás terület nincs, „európai problémák vannak”. Úgy látja, Németországnak mint a kontinens legerősebb országának vezetője Angela Merkel, neki van most a tarsolyában egyedül olyan megoldás eurázsiai összefüggésben, ami hazánknak is megfelel. Szerinte az ukrán helyzet számunkra megnyugtató rendezéséhez is kellenek a németek.

Azt is elmondta, a látogatás során – hiába várja ezt az ellenzék – „nem lesz revolverezés”, az ellenzék ereje a mai viszonyok között „korlátozott”, ezért reménykednek abban, hogy külső segítséggel lehet gyengíteni a kormányt. „Én ezt sajnálom, ez az alkalmatlanság beismerése.”

A bankadó csökkenni fog

Orbán Viktor megerősítette a korábbi híreket, hogy a bankadó egy „válságadó” volt, a válság elmúltával pedig ez csökkenthető egy Európában általános szintre, több lépésben pedig erre sor is fog kerülni.

Reklámadó?

Arra a felvetésre, hogy több kritika is érte a magyar kormányt német üzletemberek részéről – például a reklámadó miatt –, Orbán Viktor úgy reagált: „ahol össze tudjuk egyeztetni Magyarország pénzügyi érdekeit az ő (az üzletemberek) gazdasági érdekeikkel, ott mindenhol megállapodásra törekszünk". Ahol viszont ez nem lehetséges, „ott elsőbbséget kell adni a magyar emberek érdekének" – mondta.

Putyin látogatása a jövőnkről szól

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin érkezésével kapcsolatban úgy fogalmazott, a jelen helyzet szerint 2015-ben lejár az orosz gázszállítási szerződés, ami azt jelenti, hogy 2015 után nincs biztosítva a magyar gazdaság működtetéséhez és a háztartásoknak szükséges energia, „ezt kell nekem most megoldanom”, mondta. Ígéri, előrelépés lesz a látogatás során.

A migráció kérdésében a felelősség a fontos

A migráció kérdésében elmondta, amíg ő felelős az ország sorsáért, addig nem lesz bevándorlási célország Magyarország. Az unión belül munka miatti vándorlás kapcsán szerinte nem lehet bevándorlási kategóriákról beszélni, mert egy gazdasági térségről beszélünk az EU polgárai esetében.

Hitelesek, jegybank, családi csődvédelem, munka

A devizahitelesek ügyében jó okuk volt a családoknak pezsgőt bontani – mondta a miniszterelnök. Úgy látja, nem volt könnyű megtalálni a megoldást, egy 5 éves küzdelem végére került pont.

A foglalkoztatás bővülésével kapcsolatban a kormányfő azt mondta: a magyar emberek dolgozni akarnak, a magyar büszke nép, ha lehetősége van rá, nem akar más kegyelemkenyerén élni, hanem a saját munkájából akar megélni.

A mostani kormány partnere ebben az embereknek, így ez a „természetes életösztön” azonnal megjavítja a foglalkoztatottsági, munkanélküliségi mutatókat – tette hozzá.

A jegybank nyereségéről a jegybanki függetlenség miatt nem lehet vitázni a politikusoknak. A maga részéről ésszerűnek tartja, hogy tartalékokat képez jobb időkben az MNB.

Családi csődvédelem intézkedésével kapcsolatban azt mondta: a csomag nagyjából kész van.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!