„A jelenleginél korruptabb kormánya még nem volt az országnak”

A szociális népszavazás sorsdöntő volt, ugyanis először történt meg, hogy a nép azt mondta, nem engedi, hogy becsapják, meghamisítsák a választási ígéreteket, és olyan pénzek megfizetésére kényszerítsék, amit adó formájában korábban többszörösen megfizettek – jelentette ki Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a TV2 reggeli műsorában. Mint mondta, ilyen nemzeti összefogásra még nem volt példa a magyar történelemben, amikor is hárommillió háromszázezer ember fejezte ki egységesen politikai akaratát. Semjén Zsolt szerint a népszavazás politikai jelentősége, hogy egyértelművé vált választópolgárok számára, Magyarországon a hagyományosan baloldali, szociális értékeket nem a magát szocialistának valló párt, hanem a jobboldal, például a Kereszténydemokrata Néppárt képviseli.

A kereszténydemokrata politikus úgy látja, óriási a  lehetősége annak, hogy az uniós választásokon a Fidesz–KDNP szövetség elsöprő győzelmet arat, hisz mind többen ismerik fel, hogy a kisebbségi kormány agóniája nem képes kivezetni az országot a válságból.

A pártelnök kijelentette: a megoldást egy új választás jelentené, az országnak az lenne a legjobb, ha erre minél előbb sor kerülne, ha a választók szabadon dönthetnének arról, hogyan, merre tovább.

A világgazdasági válságra vonatkozó kérdésre Semjén Zsolt elmondta, a gazdasági válságot előidéző pénzügyi válságot a feneketlenül korrupt és gátlástalan bankárok idézték elő, ennek következtében omlott össze az amerikai ingatlanpiac, és ennek következményei gyűrűztek szét a világban.

Mint mondta, a világválság – amely a neoliberalizmus válsága is egyben – azért érintette különösen súlyosan hazánkat, mert a jelenlegi kormány morálisan, gazdaságilag, pénzügyileg, szellemileg leépítette az országot, tönkretette az ország immunrendszerét. Ez az oka annak, hogy Magyarország gyengébben, erőtlenebbül tudott reagálni a válságból fakadó kihívásokra, mint a többi ország. „Hiszen, ha a csak a világválság lenne az oka Magyarország csőd közeli állapotának, akkor meg kell tudni magyarázni azt, hogyan lehetséges, hogy az összes európai ország közül csak Magyarország szorult az IMF hitelre, hogyan létezik az, hogy uniós országként Pakisztánnal és Belorussziával vagyunk egy kategóriában” – tette hozzá.

A műsorvezető kormányzati korrupciót firtató közbevetésére a pártelnök kijelentette a jelenleginél korruptabb kormánya még nem volt az országnak.

A jövőbeli célokat illetően Semjén Zsolt hangsúlyozta, a KDNP életcéljának tekinti a családi adózás választhatóságának bevezetését, amely a társadalmi igazságosságot szolgálva nemcsak azt veszi figyelembe, hogy valakinek mekkora a jövedelme, hanem azt is, hogy jövedelméből hány emberről gondoskodik. Franciaországban a családi adózás bevezetése megfordította a demográfiai folyamatokat – mondta végezetül a KDNP elnöke.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!