„Amikor egy település bölcsődét épít, akkor hitet tesz a jövő mellett”

Uniós támogatással 36 férőhelyes bölcsőde épült Zsombón, az intézményt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelenlétében adták át a Csongrád megyei községben. A politikus az ünnepélyes átadó után újságíróknak azt mondta: amikor egy település bölcsődét épít, akkor hitet tesz a jövő mellett.

Az emberek itt élni akarnak és élhetővé akarják tenni településüket. Az az összefogás, amely az önkormányzat, az állami szervek és egyház részvételével Zsombón megvalósult, példaértékű az egész ország számára – tette hozzá Semjén Zsolt.

Közlése szerint az általános iskola és az óvoda a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működik, a Bóbita bölcsőde pedig önkormányzati intézmény. A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, hogy Magyarország legnagyobb problémája a katasztrofális demográfiai helyzet. Úgy fogalmazott: amikor egy településre fiatalok költöznek, gyereket vállalnak, bölcsődét építenek, a megmaradásunk mellett tesznek tanúságot, ami szimbolikus értékű az egész ország számára.

Gyuris Zsolt (Összefogás Zsombóért Közhasznú Egyesület) polgármester elmondta, a bölcsőde 170 millió forintból, 90 százalékos uniós támogatással épült meg. A településen korábban csak családi napközi működött. A Bóbita bölcsődében október 3-ától kéttucatnyi gyereket nevelnek két csoportban, és 2012 januárjában elindul a harmadik csoport is, így kilenc új munkahely jön létre.

A 3500 lakosú község a lakóinak 37,5 éves átlagéletkorával az egyik legfiatalabb lakosú település az országban, ezért a polgármester reményei szerint folyamatos lesz a gyermekutánpótlás. A két szomszédos faluban, Forráskúton és Csólyospáloson nincs bölcsőde, ezért onnan is várják a gyermekeket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!