„Az egyik jelölt álszent baloldali, a másik vállalhatatlan szélsőjobboldali”

A Fidesz szerint a kormánypártok tapolcai képviselőjelöltjének egyik vetélytársa „egy álszent baloldali, aki csak a saját zsebére gondol, a másik pedig egy vállalhatatlan szélsőjobboldali, akivel senki nem fog együttműködni”. Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta: egyedül Fenyvesi Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje alkalmas és méltó az ott élők parlamenti képviseletére, neki a térség sorsa becsületbeli ügy.

Hozzáfűzte, Fenyvesi Zoltán már képviselőjelöltként lényegesen többet ért el, mint vetélytársai, példaként említette, hogy a tapolcai kórház ügye rendeződik.

A vetélytársak alkalmatlanok és méltatlanok a térségben lakók országgyűlési képviseletére. A baloldali vetélytárs a vörösiszap-katasztrófa idején több más állása mellett a Mal Zrt. felügyelőbizottságában ült, míg a valóban szélsőjobboldali nézeteket valló jobbikos jelölt a mai napig nem cáfolta náci tetoválását, a mai napig nem tudjuk, hogy mi a meztelen igazság – fejtette ki a fideszes politikus, parlamenti alelnök.

Gulyás Gergely azt is hozzátette, hogy a korábbi veszprémi időközi parlamenti választás már döntött a kétharmad sorsáról, ezért a kétharmados többség a jövő vasárnapi tapolcai választásnak már nem tétje.

A Fidesz politikusa kérdésre megerősítette, hogy várhatóan Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök is személyesen részt vesz majd a tapolcai időközi országgyűlési választás kampányában.

A várható eredményt firtató kérdésre úgy fogalmazott, természetesen bizakodóak, mert egy versenybe csak így szabad beszállni.

Fenyvesi Zoltán: a magyar emberek talpra állították a gazdaságot

A kormány támogatásának köszönhetően száz új munkahely jön létre egy nyolcmilliárd forintból megvalósuló ajkai beruházásnak köszönhetően – közölte a tapolcai időközi országgyűlési választásokon induló Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt pénteki ajkai sajtótájékoztatóján. Fenyvesi Zoltán elmondta, a nap folyamán megszületett megállapodás értelmében a kormány 507 millió forintos uniós forrásból támogatja a Le Bélier francia autóipari beszállító ajkai beruházásának első fázisát, ezzel segítve az itt élők munkához jutását. Hozzátette: az összesen 8 milliárd forintból megvalósuló és száz új munkahelyet teremtő fejlesztés annak köszönhető, hogy a vállalat elnyerte az egyik legnagyobb német autóipari cég megrendelését.

Az elmúlt négy évben a magyar emberek talpra állították a gazdaságot, a baloldali kormányok politikájával ellentétben nem külföldről felvett hitelből növekszünk – mondta Fenyvesi Zoltán. A kormány célja továbbra is az, hogy a munkából származó jövedelmet, a munkát vállaló embereket és a vállalkozásokat támogassa. Kitért arra is: Veszprém megyében az állástalanok száma négy év alatt 60 százalékkal csökkent, 24 ezerről 9500-ra. Ajkán a munkanélküliség 3 százalékra mérséklődött.

Fontosnak tartom, hogy a családokat segítő programok mint az új adókedvezmények, az óvodaépítés, a gyermekek számára biztosított ingyenes étkezés és az új otthonteremtési program mellett a béremelések is megvalósuljanak – hangsúlyozta Fenyvesi Zoltán. Hozzátette: az ajkai autóipari vállalatoknál történt 10 milliárd forintnyi fejlesztésnek köszönhetően ebben a ciklusban sikerült megőrizni a munkahelyeket illetve továbbiakat teremteni, melyek újabb családoknak adnak megélhetést. Az ajkai ipari park infrastruktúrájának fejlesztésével az uniós ciklus nyertesei lehetünk.

Veszprém megye 3. számú választókerületében azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!