„Bizakodva nézünk a választási eredmények elébe"

Átlagos volt a vasárnapi szavazáson való részvétel, amely megfelelt az önkormányzati választásokon szokásosnak, a Fidesz-KDNP pedig bizakodva várja az eredményeket – mondta Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a kormánypártok önkormányzati választási eredményváró központjában tartott vasárnap esti sajtótájékoztatóján. A frakcióvezető megköszönte a szavazóknak a választási részvételt.

Egy olyan hely van, ahol a választói részvétel elmarad az átlagostól, ez Budapest, ami lehet, annak köszönhető, hogy „Budapesten a baloldali választók csalódottak", mert nem volt olyan főpolgármester-jelölt, aki a baloldalról a baloldali választókat képviselte volna, „ez kétségkívül unikális" – nyilatkozta újságíróknak urnazárás után a fideszes politikus a budapesti Bálna kereskedelmi, kulturális és szórakoztató központban.
 
Rogán Antal közölte azt is, hogy a választási eredmények ismerete után, este tíz óra körül Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Tarlós István főpolgármester – aki újraindult a posztért – mond beszédet a kormánypárti eredményváró helyszínén.
 
A frakcióvezető megköszönte a szavazóknak a választási részvételt, jelezve, hogy ez előzetes becslések szerint több mint 3,6 millió ember nyilvánított véleményt arról, a következő öt évben milyen irányban menjen a megyék, városok, falvak élete.
 
Hozzátette, az országban 1130 olyan polgármesterjelölt volt, aki Fidesz-támogatással indult a választáson, a kormánypárt mindannyiuk sikerében bízik, így – mint fogalmazott – „bizakodva nézünk az este beérkező választási eredmények elébe".
 
Köszönetet mondott továbbá az önkormányzati választás lebonyolítóinak, hangsúlyozva, hogy „sikerrel vizsgáztak a választási szervek, és sikerrel vizsgázott az új önkormányzati választójogi törvény".
 
Rogán Antal elismerően szólt a Fidesz-KDNP mintegy százezer önkénteséről is, akik egészen vasárnap estig azon dolgoztak, hogy minél több embert meggyőzzenek a választási részvételről.
 
Végül közölte, szimpatizánsaikat is várják a IX. kerületi Bálnához.
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!