„Fel, győzelemre!"

Szavazzanak nekünk még négy év bizalmat! – kérte Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, az országgyűlési választást megelőző napon Debrecenben, a Kossuth téren összegyűlt több ezer ember előtt. Esély ide, esély oda, olyan esély nincs, amely saját magát váltja be, „a győzelem még nincs a kezünkben" – mondta a kormányfő. Majd úgy fogalmazott: a vasárnapi szavazáson „a kommunisták mind ott lesznek, legyünk hát ott mi is! Fel, győzelemre!"

Esély ide, esély oda, olyan esély nincs, amely saját magát váltja be, „a győzelem még nincs a kezünkben" – mondta a kormányfő egyhetes választási nagygyűléssorozatának utolsó állomásán, a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott másfél órás rendezvényen.
 
A pártelnök-miniszterelnök szerint akármi is történik vasárnap reggelig, az aznap reggel nem számít. A mérkőzés vasárnap reggel hat órakor indul, amikor az állás 0:0, a végeredményt pedig este hétkor hirdetik majd ki, s csak az számít, mi történik vasárnap reggel hat és este hét óra között – fogalmazott.
 
„Ha akkor nem vagyunk ott, ha nem tesszük a dolgunkat, ha nem végezzük el a munkát, akkor meg fogják látni, hogy bajba kerülhetünk" – mondta. Ezzel kapcsolatban felelevenítette pártja 2002-es választási vereségét, úgy fogalmazva: aki egyszer forró tejjel a szája szélét megégette, az jól teszi, ha a hideg vizet is fújva issza. „2002-ben velünk pontosan ez történt: szombaton még mi vezettünk, hétfőn már megint, de a választás vasárnap volt, és elveszítettük" – tette hozzá.
 
Ma „nagyon sokan már kétharmadról beszélnek. Nem akarom lebeszélni önöket erről" – mondta, kiemelve azonban, hogy szerinte 2010-ben is azért szerzett kétharmados többséget az általa vezetett szövetség, „mert segíteni akartunk a hazánkon, és ha most ez hat át bennünket vasárnap, ismét meg fogjuk kapni azt, amit megérdemlünk".
 
„A kommunisták mind ott lesznek, legyünk hát ott mi is!" – buzdított a vasárnapi országgyűlési választáson való részvételre és a Fidesz-KDNP támogatására a kormányfő.
 
Az elmúlt négy év munkájára hivatkozva Orbán Viktor még négyévnyi bizalmat kért a választópolgároktól, kormánya eredményei között megemlítve 300 ezer új munkahelyet, a rezsicsökkentést, a nyugdíjak megvédését, a családi adókedvezmény és a gyed extra bevezetését, a hároméves gyes visszaállítását, valamint hogy „Brüsszellel szemben is megvédtük hazánkat, míg korábban csak alázatos kuncsorgásra futotta a vezetőinktől".
 
A mindenkivel, „csak az országgal nem foglalkozó" baloldalról szólva feltette a kérdést: ugyanazok az emberek ugyanannak a pártnak az élén miért ne tennék ismét ugyanazt, amit egyszer már megtettek? „Átlátunk mi a szitán: keresztények vagyunk, nem balekok" – hangsúlyozta.
 
Utalt a Jobbikra is, úgy fogalmazva: „ha van valaki, aki megérti a fiatalokat, hát mi nyilván megértjük őket, ismerjük azt az életérzést, hogy ide nekem az oroszlánt is". De itt egy országról, sok millió ember életéről van szó – folytatta –, „ezzel nem lehet játszani, nem babra megy a játék, itt nincs helye semmilyen felelőtlen magatartásnak". Ezek alapján hazardírozásnak nevezte az Európai Unióból való kilépés gondolatát, mert annak a vége – mint mondta – gazdasági összeomlás és fejetlenség lenne.
 
Orbán Viktor beszédében hosszan méltatta Debrecent, fejlődőnek, sikeresnek, gazdag kultúrájúnak és erős közösségűnek nevezve a várost, amelyre, függetlenül attól, hol lakik, minden magyar büszke.
 
A pártelnök-miniszterelnök külön megköszönte a város polgármesterének a debreceniek támogatását, majd „kikérte" Kósa Lajost a cívis város lakóitól, utalva arra, hogy a politikusnak – az új összeférhetetlenségi szabályok miatt – választania kellett a polgármesteri és a parlamenti képviselői munka között, és az utóbbi mellett döntött. „Tisztelettel kérem önöket, adják ki nekem a polgármestert, hogy a választások után elvihessem!" – mondta Orbán Viktor, átkarolva a színpadra fellépő párttársát, a Fidesz ügyvezető alelnökét, Kósa Lajost.
 
 
A Református Nagytemplom előtt összegyűlt többezres tömegben sok nemzeti színű, székely, Fidesz- és KDNP-zászlót lehetett látni, valamint több helységnévtáblát, amelyek alapján érkeztek szimpatizánsok például Hajdúböszörményből, Komádiból, Nyíradonyból, Vámospércsről, Nyírábrányból, de még Tiszafüredről is.
 
Kósa Lajos: ez a választás a szabadságról szól
 
A debreceni Református Nagytemplom előtti téren egybegyűlt több ezer ember előtt Kósa Lajos azt mondta, megtiszteltetés, hogy Debrecen ad otthont a Fidesz-KDNP kampányzáró nagygyűlésének, de rögtön hozzátette: hol máshol rendezhették volna, ha nem a szabadság őrvárosában, ahogy Kossuth Lajos nevezte a várost.
 
A kormánypárti politikus a szabadságról szólva azt mondta, végre van olyan kormányunk, van olyan miniszterelnökünk, aki ha kell, kimegy Brüsszelbe, „kiáll és megvéd bennünket". Olyan miniszterelnökünk van, aki Brüsszelben meri idézni az unió alapító atyját: ha Európa megszűnik kereszténynek lenni, megszűnik Európa. És „veszi a bátorságot és ezt beleírjuk az alkotmányunkba is", mert ez az örökségünk, Szent István királyunk öröksége – tette hozzá Kósa Lajos.
 
Kijelentette: nem kell olyan kormány, amelyik fülét-farkát behúzva próbálja kilesni Brüsszelben, hogy „mi a vonal". Olyan kormány kell, amelyik elmegy Brüsszelbe, és elmondja, nekünk mi a véleményünk a dolgokról – érvelt a politikus.
 
Kósa Lajos szerint az ország az elmúlt négy évben „csoda dolgokat tett": lekerültünk Európa szégyenpadjáról, az ügyeinket a saját kezünkbe vettük, és a londoni pénzügyi központban is kénytelenek tudomásul venni, hogy Magyarország jobban teljesít, és kénytelenek felminősíteni az országot.
 
Hazánknak mindig ki kell állnia az érdekei mellett, mert ez a szabadság lényege; „a szabadság olyan érték, amit újra és újra meg kell fogalmazni, meg kell védeni, s Magyarországnak olyan kormány kell, amely ezt meg is teszi" – hangoztatta Kósa Lajos a hallgatóság ovációját kiváltva.
 
Debrecen polgármestere végül arra szólította fel a résztvevőket, hogy merjenek nagyot álmodni, mint ahogy azt a cívis városban is megtették az elmúlt években. Ezért – sorolta – már nem dübörög autóbusz a nagytemplom előtti téren, ezért rendezhetett Debrecen tornász világbajnokságot, és ezért lesz majd Loki-Barcelona BL-döntő egyszer az új Nagyerdei Stadionban. Szavait hatalmas taps követte.

 
Kósa Lajos végül kérte a jelenlevőket, hogy ne osszák meg szavazataikat vasárnap, voksoljanak a Fidesz-KDNP egyéni jelöltjeire és listájára.
 
Pósán László, a Fidesz debreceni elnöke a nagygyűlés megnyitásakor kijelentette: az elmúlt négy évben kisebb fajta csodát tett Magyarországon az Orbán Viktor vezette kormány, a Fidesz-KDNP többségű parlament, s a szavazás arról szól, „ki aratja le a babért". 
 
Nem engedjük, hogy ezt más tegye meg, április 6-án csak a Fidesz – tette hozzá hallgatóságának ütemes tapsától kísérve.
 
Tasó László képviselőjelölt, Nyíradony polgármestere kiemelte: 90 év óta soha ennyi magyarnak nem volt lehetősége, hogy véleményt mondjon, mint most, április 6-án.
 
Holnap győzni fogunk! – hirdette a több ezer résztvevő tapsától kísérve.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!