„Gyurcsány és egész pereputtya szedje a sátorfáját”

A Fidesz-KDNP frakciószövetség  elutasítja az Államreform Bizottság javaslatát, amely a Népszabadság értesülései szerint eltörölné a szociálpolitikai támogatást – helyette lakbértámogatást vezetne be. Soltész Miklós szerint a lakásépítési, illetve felújítási támogatás megszüntetésével a Gyurcsány-kormány több százezer fiataltól venné el az önálló lakáshoz jutás reményét. Az intézkedés csökkentené a gyermekvállalás esélyeit, ezáltal mélyítené a demográfiai válságot.

Gyurcsány Ferenc és szocialista kormányai már eddig is sok bajt zúdítottak az országra. – jelentette ki Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, a Fidesz–KDNP frakciószövetség Népjóléti kabinetjének vezetője mai sajtótájékoztatóján.  A mindenkit sújtó adóemelések, az óriási szociális gondokat okozó növekvő munkanélküliség, a gazdasági növekedés, valamint az ország versenyképességének csökkenése, a szociális válság – sorolta a Gyurcsány-kormányok „eredményeit” a képviselő.

Soltész Miklós hangsúlyozta, az Államreform Bizottság azon javaslata, amely a lakásépítési és felújítási támogatás (szocpol) elvonását szorgalmazza újabb gondokat zúdítana az emberekre, és a helyette bevezetendő lakbértámogatást nem érné el a célját. A Fidesz és a KDNP elutasítja ezt a javaslatot, részben azért mert szembeállítaná a lakbértámogatásra jogosult legszegényebbeket azzal a középosztállyal, akik számára a szocpol nem segély, hanem a lecsúszás megakadályozásának, az erős adófizetői státusz megőrzésének egyik eszköze.

Másrészt, a két párt elutasítja a tervet azért is, mert több százezer olyan fiataltól venné el az önálló lakáshoz jutás reményét, akik gyermekeket vállalnának. Az ország alapvető érdeke a jelenlegi demográfiai helyzet javítása – szögezte le a kereszténydemokrata politikus. Az elutasítás további indokaként arra hívta fel a képviselő a figyelmet, ha a kormány bevezetné az intézkedést adóbevételektől esne el az ország, az építkezések csökkenése növelné az amúgy is elviselhetetlenül magas munkanélküliséget. Nem szólva arról, hogy a szocpol megszüntetése nem azokat az úgymond „vállalkozókat” büntetné, akik a legszegényebb embereken húznak hasznot, hanem mindenkit büntet – tette hozzá.

A képviselő szerint Gyurcsány Ferenc ismét a „mindenki bűnös”-elv alapján venné el mindenkitől azt, ami eddig járt, ahelyett, hogy a visszaélőkkel szemben a jog adta lehetőségekkel lépne fel.

A családok és Magyarország érdekében, a Fidesz és a KDNP frakciószövetség nevében Soltész Miklós felszólította Gyurcsány Ferencet és „egész pereputtyát”, hogy szedjék a sátorfájukat és tűnjenek el a közéletből.

A sajtótájékoztató felvétele itt tekinthető meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!