„Keresztényüldözés”

Ne engedjük, hogy a gyűlölet és a kirekesztés ártatlanok millióinak életét fenyegesse! A KDNP és az IKSZ kiáll az üldözöttekért és felszólítja a szélsőségeseket az erőszak azonnali leállítására és a keresztények elleni támadások beszüntetésére – mondta Vejkey Imre, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője – napirend előtti felszólalásában.

Vejkey Imre napirend előtti felszólalása

A keresztényeket hitük vállalásáért – az apostolok kora óta, vagyis az első keresztény nemzedék megjelenésével – nyíltan vagy burkoltan támadások érték, melyek összességét nevezzük keresztényüldözésnek. 

 

Annak ellenére üldözték Őket, hogy már az őskeresztények sem keresték az összeütközést a világgal, sőt bizonyos ún. „modus vivendit” találtak a zsidó és pogány hatóságokkal szemben Jézus azon igéje alapján, miszerint: „Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, s Istennek, ami az Istené” (Mt 22,21).

 

Ha jobban belegondolunk a Szentírásban olvasottakba, akkor szembesülhetünk azzal a ténnyel is, hogy az éppen megszületett, szinte még jászolban levő kis Jézust, Heródes már kisded korában üldözte, ugyanis a napkeleti bölcsek látogatása után parancsot adott katonáinak arra, hogy a 2 év alatti fiúgyermekeket Betlehemben mind gyilkolják le! Őket hívjuk aprószenteknek!

 

A keresztények nem bántottak senkit, békében éltek, de jóságuk és szeretetük mégis szemet szúrt az Őket üldözőknek, akik nem szerették látni, hogy lehet olyan teljesebb életet élni, melyben nem földi kincseket gyűjtünk és nem az e világi élvezeteket habzsoljuk, mint ahogyan azt üldözők és megbízóik tették.

E szembesülés és a tiszta élettől való változás félelme váltotta ki nemegyszer – vallási, gazdasági, politikai okokkal is átszőve – azt, hogy az üldözők feljelentették a keresztényeket rendbontás vagy felségárulás miatt.

 

Az ókori kihallgatások anyagai azonban minden kétséget kizáróan azt bizonyítják, hogy az üldözők semmi egyebet nem találtak az eljárás alá vont és kihallgatott keresztényeknél csak úgymond azt, hogy a keresztények elköteleződtek egy szeretet központú, tiszta életre, és bár az üldözők is megállapították, hogy a keresztények semmi rosszat nem tettek, mégis a tisztaság iránti makacsságuk és a tiltott vallásuk gyakorlása okán büntették meg őket, melyet jogi nyelven az üldözők úgy fejeztek ki, hogy a keresztények titkos és tiltott társaságokat alkotnak.

 

A világ úgymond humanizált felén a keresztény tanítás tárgyilagos megismertetése és megismerése, társadalmi méretekben mára már szinte ugyanúgy lehetetlenné vált, mint ahogyan az az első századok nyílt keresztényüldözése idején volt. Természetesen vannak ez alól kivételek, így Hazánk is, mely emiatt, vagyis a keresztény-nemzeti értékek felvállalása okán, állandó nemzetközi politikai támadások kereszttüzében áll!

A világ humanizált felén a keresztény értékeket relativizálják, a hitet tudománytalanként ezáltal maradi felfogáskánt tüntetik fel úgy, hogy közben a keresztény szimbólumokat szisztematikusan igyekeznek végképp eltüntetni!

 

Az onnan érkező hírekből arról értesülünk, hogy például Irakban megtizedelik a világ egyik legősibb keresztény közösségét. A káld püspök szerint kifejezett népirtás folyik a keresztényekkel szemben!

Az Irakkal szomszédos Szíriából pedig ezt a hírt kapjuk, hogy nyolc keresztényt feszítettek keresztre!

 

Apokaliptikus viszonyok uralkodnak, egymás után pusztítják el a keresztény szent helyeket és üldözik el onnan a lakóikat. A minap például Moszulban felgyújtottak egy 1800 éves templomot és szerzeteseket elzavarva egy Kr.u. IV. századi kolostort is elfoglaltak.

 

A keresztények pedig ultimátumot kaptak, hogy vagy kifizetik a havi 450 dolláros fejadót – melyet ha akarnának se tudnának megfizetni - vagy áttérnek az iszlámra, vagy a halál vár rájuk.

 

Ne engedjük, hogy a gyűlölet és a kirekesztés ártatlanok millióinak életét fenyegesse! A KDNP és az IKSZ kiáll az üldözöttekért és felszólítja a szélsőségeseket az erőszak azonnali leállítására és a keresztények elleni támadások beszüntetésére!

Kérem, álljanak ki Önök is!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!