„Készítsék el a leltárt, adják le a kulcsokat, és távozzanak az ország éléről!”

Az elmúlt hét év elhibázott szocialista-szabad demokrata gazdaságpolitika következtében, az elmúlt hét év rossz és következetlen szociálpolitikai, és foglalkoztatáspolitikai döntései következtében Magyarország katasztrofális helyzetbe került – jelentette ki Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában. 

Hazánk a versenyképességet illetően egyetlen esztendő alatt 7 helyet, az elmúlt 7 év alatt pedig 15-20 helyet esett vissza, az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint a kormány „áldásos” tevékenysége következtében a munkanélküliség 230 ezer fővel, a létminimum közelében élők száma – csak a Gyurcsány-kormány hatalomba kerülése óta – több mint félmillióval nőtt.

Milyen válaszokat adtak ezekre a problémákra, próbáltak-e társadalompolitikai és gazdaságpolitikai válaszokat adni? – tette fel a kérdést a szocialistáknak és a liberálisoknak.

Soltész Miklós kifejtette: az utóbbi hetek, hónapok – válaszul szánt – intézkedéseit mindenki ismeri: az áfa 25 százalékra emelését, a 13 havi nyugdíj és illetmény megszűntetését, a családi pótlék befagyasztását, a gyes és gyed szigorítását. Mindezek tetejébe a családok adózott pénzéből épített házaira, lakásaira kivetetésre kerülő ingatlanadó.

A június 15-i kormányrendelet megszünteti az eddigi lakástámogatási rendszer alapját, az évtizedeken át működtetett, konszenzus által felállított úgynevezett szociálpolitikai támogatást, azaz a szocpolt – folytatta a százezreket ellehetetlenítő intézkedések felsorolását a kereszténydemokrata politikus.

Milyen logikus érvekkel, gazdasági számításokkal támasztja alá a kormány ezt a rendeletet? – érdeklődött.

A képviselő egy kétgyermekes család példáján levezette, hogy a 2.4 millió forintos szociálpolitikai támogatás 3,9 milliós áfabevételhez juttatja az államkasszát, ráadásul az építkezések munkahelyeket teremtenek az építőiparban, ezáltal az állam járulék és adóbevételhez jut, és kevesebb munkanélküli segélyt kell fizetnie. A számításokat egy háromgyerekes család esetében is elvégezte a politikus, s kiderült, hogy a 3,9 millió forintos támogatás legkevesebb 5.7 millió forintos bevételt hoz az államnak.

Milyen logika szerint döntött a kormány, hogyan lehetséges, hogy egy-egy intézkedés meghozatala előtt nem végzik el a szükséges számításokat? – ismételte meg a politikus korábban feltett kérdését.

Soltész Miklós hangsúlyozta, a példák nemcsak azt láttatják, hogy az MSZP és az SZDSZ által támogatott kormány nem ért a gazdaságpolitikához, hanem azt is, hogy csak megszorításokban képes gondolkodni, s nem törődik azzal, hogy intézkedéseivel a fiatalok otthonhoz jutását és gyermekvállalását tökéletesen ellehetetleníti.  

Kijelentette: nem véletlen, hogy a kormánypártoknak szerte az országban nem hisz már senki sem,. Kár is arról győzködniük az embereket, hogy ennyi meg ennyi pénzt adtak családtámogatásra és otthonteremtésre az elmúlt évekre. Ha igaz lenne, hogy több pénzt adtak az elmúlt években mint a polgári kormány annak idején, akkor még szomorúbb lenne, hogy ilyen helyzetbe került az ország és a lakosság – jegyezte meg.

„Ha saját befektetéseik ügyében is így jártak volna el, akkor most nem kellene arról vitatkozniuk, hogy Ciprusról hogyan hozzák haza a pénzt, amit kiloptak az országból” – mondta Soltész Miklós a kormányhoz és a kormánypárti képviselőkhöz fordulva. Hozzáfűzte: „Készítsék el a leltárt, adják le a kulcsokat, és távozzanak az ország éléről!”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!