„Kétszeresen aljas eljárást folytatnak a szocialisták”

Az emberek félelmeire, rossz érzéseire apellálva kampányolnak a szocialisták, akik „minden választásnál előveszik a nyugdíjaskártyát” – mondta az úgynevezett svéd modell bevezetése kapcsán a fideszes Szakács Imrével közösen tartott győri sajtótájékoztatóján Medgyasszay László, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselő.

A kereszténydemokrata politikus szerint „kétszeresen aljas” eljárás, hogy az MSZP csak a választások előtt foglalkozik a nyugdíjasokkal és olyan üggyel kampányol, aminek a részleteit nem is ismeri; „fogalmuk sincs, hogy mit mondanak, és egy hazugsággal riogatják a nyugdíjasokat” – jelentette ki.

Medgyasszay László emlékeztetett rá, hogy évek óta csökken a nyugdíjak reálértéke, az infláció nyugdíjasokat érintő része magasabb az átlagnál, az MSZP kormányzása idején megemelték a nyugdíjkorhatárt, és „az utolsó pillanatban kísérletet tettek a nyugdíjalapok ellopására” a nyugdíjpénztárok magánosítása révén.

A Kránitz László megyei MSZP-elnökhelyettes délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakat határozottan cáfolva hangsúlyozta: nem hetvenéves nyugdíjkorhatárt javasolt 2007-ben a KDNP, hanem azt, hogy akiknek nincsen elegendő igazolt szolgálati idejük, azoknak e kor felett vezessenek be egy öregségi alapjuttatást.

Szakács Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője, egyben megyei közgyűlési elnök azt mondta az eseményen, „nem igaz, hogy a Fidesz elveszi a nyugdíjakat, nem igaz, hogy katasztrófa lesz, és nem igaz a svéd modell bevezetési módja sem”. Visszautasítva Kránitz László sajtótájékoztatóján elhangzott valótlan állításokat kijelentette: a Fidesz- KDNP frakciószövetség képviselői megszavazták a 13. havi nyugdíjat, s mint hozzátette, a juttatás elvételét azonban a szocialistákkal ellentétben nem támogatták.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!