„Kommunizmus bűnei” – Új munkacsoporttal bővült a KDNP

Több fényt szeretne az újonnan alakult szellemi műhelyünk az újkori történelmünk sötétségébe vinni. Célunk, a hazánkba a szovjetek által behurcolt erőszakos kommunista ideológia társadalmi erkölcsromboló hatásának vizsgálata. Ezen belül nagyító alá vesszük az agresszív kommunista módszerek történetét, amelyek segítségével a vesztes háború után az abszolút hatalomhoz jutottak. A munkába lehetőség szerint fiatal történész és szociológus kutatókat szeretnénk bekapcsolni, akik kutatási területeiknek megfelelően támogathatják a munkacsoport tevékenységét.

Minderre több okból is rendkívül nagy szükség van. A kommunista uralom négy évtizedes intenzív történelemhamisító propagandája meghozta keserű gyümölcsét. A mai fiatalság a szisztematikus félrevezetés eredménye képen nem, vagy csak nagyon nehezen tud tájékozódni társadalmi, politikai, és erkölcsi kérdésekben. Ezzel a helyzettel él vissza az utódpárt és a fű alatt átmentett kommunista ideológia, ami ma – a múlt ismeretének hiányában – sokszor alig ismerhető fel. A szellemi műhelyben, megkíséreljük közös gondolkozással és együttes munkával a múltat feltárni, és ebből jövőnkre nézve levonni a szükséges tanulságokat.

Az új szellemi műhely keresi és várja az együttgondolkodókat, akik úgy érzik, hogy jó témát választottunk. Első projektként tervbe vettük, közösen a Konrad-Adenauer Alapítvánnyal, szimpózium megtartását, amelynek keretében 6 – 8 előadás foglalkozna a témával. Ilyen témák lehetnek:

A szovjet megszállás 1944 - 1945 áprilisig, a Kommunista Párt szervezkedése szovjet felügyelet alatt. Kulcspozíciók kommunista kézben.
Az 1947-es választások, a KP csal, koalíciós kormány, a „szalámi-taktika”
Államosítások, „B”-listázás, kulákprobléma
A kereszténydemokrata szervezetek és mozgalom felszámolása
Egyházak (szerzetes rendek), cserkészet felszámolása, Pálosok, Ferencesek.
KATPOL - ÁVÓ – ÁVH – Munkásőrség.
1948 – a „fordulat éve”.
Kirakatperek
Internálások, táborrendszerek
Egyéni és csoportos kitelepítések
A kommunista propaganda és a napi valóság ellentéte.
A kommunista propaganda és módszerek hatása akkor és ma. A társadalom erkölcsi átrendezése.

A szeptember második felében megtartandó szimpóziumon elhangzott előadásokat a Konrad Adenauer Alapítvány füzet formájában megjelenteti.
Várunk mindenkit a munkacsoportba.

Elérhetőségünk: Eötvös Péter, peter [kukac] eotvos.de (peter[at]eotvos[dot]de)  mobil: 06-20-579 3191

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!