„Magyarország az értékteremtő munkán alapul”

A Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke szerint európai szintű védelmet biztosít az új alkotmány a munkavállalók számára. Az elfogadandó alaptörvény megadja mindazokat a garanciákat, amelyeket akár az európai alapjogi charta, akár az európai joggyakorlat a munkavállalók számára biztosít – mondta Rétvári Bence a főváros XI. kerületében, a Szent Margit Gimnáziumban. Az új alkotmány ugyanakkor nem esik túlzásokba, s a verseny és a munkavállalók szociális biztonsága között jó egyensúlyt teremt.

A vállalatok számára biztosítja, hogy profitot termelhessenek, a munkavállalók számára pedig, hogy „ne váljon embertelenné és kizsákmányolóvá az a rendszer, amelyben élünk” – fejtette ki a kereszténydemokrata politikus. Rámutatott: az új alkotmány kimondja, hogy Magyarország az értékteremtő munkán alapul. Ennek jegyében a következő években a legfontosabb feladata a kormánynak a munkahelyteremtés lesz – hangsúlyozta végzős diákok előtt tartott előadásában.

Rétvári szerint azért fontos az alaptörvény elfogadása, mert az elkövetkező húsz-harminc évet alapvetően ez fogja szabályozni, akár a privát élet szerződéses vagy egyéb viszonyait, akár az állammal kapcsolatos viszonyokat tekintve. Kiemelte: sokkal több jogkört ad az új alkotmány az állampolgári biztosnak és a költségvetési tanácsnak, és ezáltal sokkal inkább „beszorítja a kormányt”, hogy jól gazdálkodjon a közös pénzeinkkel.

Az alkotmány megszűnik jogtechnikai szövegnek lenni, amelyik az állam különböző szerveinek egymáshoz való viszonyát szabályozza, ettől egy magasabb erkölcsi szintre lép – folytatta, hozzátéve: az új alaptörvény a nemzet közösségének, értékeinek megjelenítése mellett annak jövőképét is megjeleníti majd. A KDNP alelnöke kitért arra is, hogy az alaptörvény elfogadása után, ahhoz kapcsolódva további harminc törvény kerül még az Országgyűlés elé.

Rétvári előadása után elmondta: Újbuda országgyűlési képviselőjeként akciót szervezett a Munkástanácsok Országos Szövetségével, hogy az általuk a fiatal munkavállalóknak készített kiadványok minden végzős középiskoláshoz eljussanak. Mint kiemelte: elsőként a Szent Margit Gimnáziumban szerveztek akciót a végzős középiskolásoknak csütörtökön.

A tájékoztató tanulságának nevezte, hogy a jelenlévő fiataloknak több mint fele már végzett valamilyen munkát az érettségi megszerzése előtt. Nagyon fontos, hogy a fiatalok tisztában legyenek azzal, a munkavállalókat milyen jogok illetik meg – emelte ki a kormánypárti politikus.

Arra a kérdésre, hogy nem látja-e annak veszélyét, hogy ezzel a politika átlépi az iskolák falait, azt mondta: ez a politikának az a jó oldala, ami nem pártpolitika, hanem a közös ügyek, a fiatalok képviselete. Ennek igenis helye van az iskolában, ez a politikának az az oldala, aminek minden iskolában jelen kell lennie – tette hozzá a kerület országgyűlési képviselője.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!