„Őrizzük meg karácsony örömét az ünnep elmúltával is”

A karácsony számunkra a remény üzenete – írta a magyarországi katolikus, református és evangélikus egyház közös ünnepi nyilatkozatában. Krisztus születésének ünnepén hálát adunk a Mindenható Istennek, mert a Megtestesülés titkában teljes szolidaritást vállalt az emberiséggel. Magára vette minden gyengeségünket, hogy megváltson minket, felragyogtassa Isten dicsőségét és meghozza az embereknek az igazi békét. Ezért karácsony számunkra a remény üzenete: velünk az Isten. Ő nem hagy el minket. Mindig, minden helyzetben fordulhatunk hozzá, mert érdeklik gondjaink és örömeink egyaránt – fogalmaztak karácsonyi üzenetükben az egyházi vezetők.

A dokumentumot Erdő Péter bíboros, prímás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke jegyzi.

Krisztus legyen karácsonyi ünneplésünk középpontja. Ő nem ment el részvét nélkül semmiféle szükség mellett, az ő példája és segítsége legyen erőforrásunk. Rá gondoljunk, amikor megajándékozzuk egymást, amikor szeretettel vesszük körül családunkat, különösen a gyerekeket, az időseket és a betegeket, amikor kiterjesztjük segítő szeretetünket a legjobban rászorulók felé, vagy amikor van egy kedves szavunk azokhoz is, akikkel már régen nem beszéltünk – olvasható az ünnepi üzenetben.

Az egyházi vezetők azt kérik: őrizzük meg a karácsony örömét és békéjét az ünnep elmúltával is. „Így kérjük Isten áldását a karácsonyi ünnepekre és az új esztendőre minden keresztény testvérünk és egész népünk számára” – zárul a nyilatkozat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!