„Példakép tábor” – Ingyen üdülhetnek a rászoruló nógrádi gyerekek

A parlamentben fogadta Nagy Andor, a térség országgyűlési képviselője azokat a gyerekeket, akik az általa kitalált és most megvalósult „Példakép-tábor” résztvevői. A hetvennégy gyerek és kísérőik nem csak érdekes programokra jöttek a fővárosba, hanem azért is, hogy valódi példaképekkel találkozzanak, például Kovács Ági olimpiai bajnok úszóval és Varga Edit televíziós műsorvezetővel. Az eseményen Nagy Andor kiemelte: a fenntartható fejlődés saját gyermekeink jövőjéről szól.

Mint a mesében: egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy képviselő, aki kitalálta, hogyan nyaralhatnának a körzetében élő, nehéz sorsú diákok. Volt egy alapítvány, amely pénzt adott és voltak lelkes pedagógusok, akik segítettek a szervezésben. Voltak „gonosz manók”, akik miatt lerobbant a busz, amivel a gyerekek utaztak, de voltak jó tündérek is, akiknek köszönhetően minden jóra fordult.

A július 8-és 15 között megrendezett tábort a Hanns-Seidel-Alapítvány a Polgári Szécsényért Alapítvánnyal közösen szervezte Nógrád megyei hátrányos helyzetű gyerekek számára. Nagy Andor kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődési Bizottságának alelnöke parlamenti látogatásra is meghívta a résztvevő gyerekeket, akiket ez alkalomból több ismert személyiség, igazi példakép is köszöntött.

Nógrád megye az ország egyik legszegényebb régiója: ezrével élnek itt olyan gyerekek, akik életükben soha nem voltak még nyaralni, és kevés pozitív példát látnak maguk körül arra, hogy érdemes tanulni. A civil kezdeményezés ötletgazdája, Nagy Andor, valamint a Hanns-Seidel-Alapítvány ezen szeretnének változtatni: a nyolcnapos tábort nemcsak élvezetes programokkal teszik emlékezetessé, hanem olyan személyiségeket is meghívnak, akikre a gyerekek felnézhetnek, és akiket példaképül állíthatnak maguk elé. A fizikai táplálék mellett a lelki táplálékról is gondoskodnak, tematikus napok keretében sokféle témát érintenek például a hit vagy az ökológia területéről. Fontosnak tartják a közösségi értékek hangsúlyozását, így a nyelv, a család, a hagyományok megőrzését, de a természet védelmét, megóvását is.

A kezdeményezés nemcsak a gyerekek elé szeretne példát állítani. Célja bemutatni azt is, hogy civil összefogással mindenki tehet a hátrányos helyzetű gyermekek támogatása, tehetségének felkarolása érdekében, Nógrád megyében és az egész országban. Nagy Andor kiemelte: a fenntartható fejlődés saját gyermekeink jövőjéről szól. Az ENSZ által nemrégiben megrendezett Rio+20 konferencia egyik fő tapasztalata éppen az volt, hogy a fenntartható fejlődés elősegítése nemcsak az államok, kormányok feladata, hanem ebben komoly szerep hárul a vállalati és a civil szféra összefogására is.

A parlamenti eseményen a gyerekek meghallgatták a Snétberger Zenei Központban tanuló tehetséges roma fiatalok koncertjét, majd politikusokkal, sportolókkal, művészekkel, többek közt Kovács Ági olimpiai bajnok úszóval és Varga Edit televíziós műsorvezetővel is találkozhattak. A gyerekek a parlamenti rendezvény után az állatkertbe látogattak a szintén Nógrád megyéből származó Radics Gigivel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!