„Robin Hood”-nak csak a sapkája zöld

A kormány által beterjesztett ún. „Robin Hood” adóra vonatkozó javaslatot környezetvédelmi indokokkal is magyarázták, azonban az előterjesztés zöld szempontból sem megfelelő. A „Robin Hood” adó egyaránt terhelné a megújuló és nem megújuló energiaforrásból energiát előállító cégeket. Az adófizetési kötelezettség alól mentesülők között nincsenek nevesítve azok, akik zöld energiát termelnek, holott az egyik célja a javaslatnak a környezet védelme.

Úgy gondoljuk, hogy ha már a tervezetekben megjelent a mentesség lehetősége, akkor elsők között a környezetet nem vagy kevésbé szennyező cégeket kellett volna megnevezni. A zöld energiatermelés ösztönzése nemcsak környezeti szempontból hasznos, de csökkenti az ország energetikai kiszolgáltatottságát is.

Mint az már korábban is bebizonyosodott, az új adónem bevezetése nem alkalmas a rászorulók terheinek enyhítésére, ugyanis az energiatermelők a várhatóan évi több tízmilliárd forintot továbbhárítják a fogyasztókra. Annak ellenére, hogy az energiafogyasztás és az azzal járó környezetszennyezés csökkentése volt az egyik célja a „Robin Hood” adó bevezetésének, a jogszabálytervezetnek mégse sikerült érvényesítenie a környezetvédelmi prioritásokat.

Az újabb – a lakosságot is terhelő – adóztatás nem megoldás, az energiatermelők környezettudatosságát pedig minden eszközzel ösztönözni kellene.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!