„Sikeres ifjúság nélkül, nincs sikeres Magyarország”

A közszolgálati pályára lépők az egész országért fognak dolgozni, és a kormány mindent megtesz, hogy stabilitást és kiszámíthatóságot biztosítson mindenkinek ebben a szektorban - hangoztatta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi karán. Ugyanitt Mihalovics Péter miniszteri biztos többek között arról beszélt, hogy sikeres ifjúság nélkül, nincs sikeres Magyarország.

A közigazgatási tárca kereszténydemokrata parlamenti államtitkára az Ostrakon Szakmai és Kulturális Napok című rendezvényen rámutatott: a közigazgatásban, a közszolgálatban minden lépésnek és intézkedésnek a végső célja, hogy tízmillió polgár életét jobbá tegyék. A kormány azon dolgozik, hogy a hallgatók olyan közszolgálati pályára lépjenek ki, amely élethosszig egyfajta biztonságot garantál, ha partnerek abban, hogy képezik önmagukat. 

A közigazgatásban dolgozni alázatot és komoly empátiát igényel - hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus, hozzátéve: „itt a főnököd maga az állam, és ennél befolyásosabb főnököt nehezen szerezhet valaki magának”. Kitért arra, a kormány felelőssége, hogy átalakítsa azokat a rendszereket, amelyek az elmúlt húsz évben nem működtek megfelelően. Ezek az átalakítások az eljárási szabályok módosítása mellett érintik a végrehajtásban részt vevő emberek hozzáállását, adott esetben összetételét is - jelezte. 

Rétvári Bence szólt a fiatalok számára indított programokról is. Mint kifejtette: a „Regeneráció” elnevezésű általános betekintést kínál a közszolgálat működésébe, a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjban részesülők pedig féléves magyarországi gyakorlat után néhány hónapot uniós államigazgatási szerveknél töltenek. Hozzátette: a közigazgatási korfa 40 éves kor felé meglehetősen „elvékonyodik”, ezért fontos a fiatalok belépése a rendszerbe, illetve, hogy minél tovább bent maradjanak. Az állam és kormány pedig igyekszik mindenki számára ebben a szektorban stabilitást és kiszámíthatóságot garantálni. 

Mihalovics Péter miniszteri biztos az ifjúsági szolgáltatások bővítését és a fiatalok identitásának erősítését hangsúlyozta. Kiemelte: Magyarország számít a fiatalokra, sikeres ifjúság nélkül, nincs sikeres Magyarország. Olyan Magyarország alapjait szeretnék lerakni, ahol minden fiatal törődik a hazájával, mert úgy érzi, hogy a hazája törődik vele - fogalmazott. 

Kitért arra, hogy a januárban bemutatott Új nemzedék Jövőjéért Program négy területen javasol beavatkozást: a karrier-tervezés, a szabadidő eltöltése, a családalapítás tekintetében és az állampolgári aktivitás területén. Az egyetem karán kedden indult, március 7-ig tartó Ostrakon Szakmai és Kulturális Napok keretében számos programot rendeznek a közélet, a kultúra és a sport területén. Előadás hangzik el többek között az önkormányzati reformról, a magyar filmről, a gazdasági válság okairól és fenntartható fejlődésről.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!