„Visszaállítjuk a pedagógusok társadalmi megbecsülését!”

A pedagógusok társadalmi megbecsülésének visszaállítására tett ígéretet Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a közelgő pedagógusnap alkalmából a fővárosban rendezett ünnepségen. A kereszténydemokrata politikus, akinek oktatási államtitkárként ez volt az első nyilvános szereplése, arról is beszélt, hogy újradefiniálják a közoktatási intézmények társadalomban betöltött szerepét. Az iskolát, a közoktatási intézményeket értékteremtő, kultúraközvetítő, nevelő intézménynek tekintik, nem olyan szolgáltató intézménynek, amely mindenáron kedveskedni akar „az ügyfeleinek” és eleget tenni elvárásaiknak – mondta.

Mint kifejtette: a jó iskola első számú kulcsszereplője és feltétele a kiválóan képzett, megbecsült, testileg-lelkileg jól karbantartott pedagógus. Az oktatási államtitkár köszöntőjében kiemelte: "a pedagógusok kezében van a jövő, aki arra vállalkozik, hogy nevel, tanít, az jövőt épít". Az a hivatás, amelyet a pedagógusok végeznek gyötrelmesen szép és nehéz - fűzte hozzá Hoffmann Rózsa, aki gyémántcsiszoláshoz hasonlította a pedagógusok munkáját. Tevékenységüket ugyanakkor ma nem mindig kíséri a társadalom megbecsülése - jegyezte meg.
    
Az oktatási államtitkár azt mondta, azt folytatja új beosztásában, amit eddig is tett, mindent elkövet azért, hogy Magyarországon a pedagógusok emelt fővel járhassanak és kihúzott derékkal válaszolhassák: „tanár, tanító, óvodapedagógus vagyok”. Azt ígérte, azon lesz, hogy a társadalmi megbecsültséget visszaadhassák a pedagógusoknak.
    
A kereszténydemokrata politikus azt mondta, miközben az iskolában kitüntetett szerepet kap a tanítás, a pedagógus minden tettével, gesztusával nevel. Ez a nevelőszerep azonban az elmúlt nyolc évben nagyon elhalványult – mondta, hozzátéve: ma nem a legjobb a pedagógusok közérzete. Ennek legfőbb oka, hogy úgy érzik, sok eszközt kivettek a kezükből. Hoffmann Rózsa ezeknek a visszaadását ígérte, hogy a pedagógus teljes tudásával „hitellel tudja közvetíteni” a gyermekek felé, mi a jó és a rossz.
    
Az államtitkár az ünnepségen elismerően szólt azokról, akik a napokban és jelen pillanatban az ország több mint ötszáz településén a természet erőivel folytatták és folytatják a küzdelmet, és mindent megtesznek azért, hogy a gyermekek eljussanak az óvodákba, iskolákba.
    
Az ünnepségen az idei pedagógusnapi díjakat Brassói Sándor, a szaktárca közoktatási főosztályvezető-helyettese adta át.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!