15 milliárdos MSZP-és biznisz

Miközben a kormány bevezeti az ingatlanadót, befagyasztja a családi pótlékot, lerövidíti a gyest és a gyedet, elveszi a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat, az emberek alig tudják hiteleiket törleszteni, s a munkanélküliek száma 568 ezer, eközben a kormányzat mintegy 15 milliárd forintos „informatikai bizniszt” akar nyélbe ütni a közbeszerzés megkerülésével – mondta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke.

A nemzetbiztonsági bizottság tegnapi ülésén napirendre vette a kormány egy előterjesztését, mely a központi elektronikus szolgáltató rendszer további fejlesztéséről szólt –  tájékoztatott  a történtekről a politikus, majd hozzátette: a kormány azért fordult a bizottsághoz, mert a közbeszerzési eljárás kiírása alól szeretett volna felmentést kérni, nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva. Simicskó István példátlannak nevezte, hogy a szocialisták, miután megszavazták a napirendet, majd rádöbbentek, hogy nincs jelen a mérlegnyelvének tartott SZDSZ-es képviselő kivonultak az ülésteremből. Mint mondta, az elmúlt húsz évben nem volt precedens olyan obstrukcióra, amikor is a kormány előterjesztésének megtárgyalását a kormánypárti képviselők kivonulásukkal akadályozták volna meg.  
    
Az előzmények ismertetését követően a kormány kérésével kapcsolatban a nemzetbiztonsági bizottság elnöke feltette a kérdést „vajon miért akarja és miért akarta a kormány megkerülni a közbeszerzést?”.

Simicskó István elmondása szerint a kormányzati előterjesztésben nem kiemelkedően fontos beszerzésekről, hanem elsősorban technikai, technológiai és infrastrukturális eszközök-, és szolgáltatások fejlesztéséhez szükséges beszerzésekről van szó.

A kormány célja a „multicsatornás ügyfélkiszolgáló rendszer kontakt center integrációs és harmonizációs program” kiépítése – idézte a kormány előterjesztését a politikus.

A képviselő elmondta, hogy a fejlesztés összege közel 15 milliárd forint lenne, s a teljesség igénye nélkül néhány konkrét elképzelést is megnevezett. Felsorolásából kiderült, hogy a közbeszerzés megkerülésével a kormány szeretné elérni, hogy a külföldiek ügyfélkapu igénylése ezután elektronikus formában is megtörténhessen, tovább kívánja fejleszteni az általános nyomtatványtervező és -kitöltő rendszert, - valamint egyablakos ügyintézési portálok kialakítását tervezi.

Valóban az a legfontosabb feladat ma Magyarországon, hogy a külföldiek ügyfélkapu-igénylése elektronikus aláírással is megvalósulhasson-e, vagy a központi rendszer szolgáltatásai angol nyelven elérhetőek legyenek-e? Mindez kivezeti Magyarországot a pénzügyi, gazdasági válságból? –  kérdezte a politikus.

„Miközben a kormány bevezeti az ingatlanadót, befagyasztja a családi pótlékot, lerövidíti a gyest és a gyedet, elveszi a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat, az emberek alig tudják hiteleiket törleszteni, s a munkanélküliek száma 568 ezer, eközben a kormányzat mintegy 15 milliárd forintos „informatikai bizniszt” akar nyélbe ütni a közbeszerzés megkerülésével” – hangsúlyozta a nemzetbiztonsági bizottság KDNP-s elnöke.

Ma Magyarországon, amikor az emberek megélhetési gondokkal küzdenek, amikor az ország súlyos pénzügyi-gazdasági válságban van, talán nem az a legfontosabb, hogy ilyen típusú informatikai fejlesztést hajtson végre a kormány, ráadásul a közbeszerzési törvény megkerülésével – jelentette ki a Nemzetbiztonsági bizottság kereszténydemokrata elnöke.   

Simicskó István  egy általuk elkészített összesítést ismertetve elmondta: a kormány az elmúlt három évben –  a mostani 15 milliárd forintos fejlesztésen kívül –  mintegy 50 milliárd forintot költött, illetve költ el ilyen célokra.

Ésszerű célokra kell elkölteni ezeket a pénzeket, pláne akkor, amikor az ország komoly válságban van. Ki kell írni a közbeszerzést, s csökkenteni kell a beruházások összegét – zárta sajtótájékoztatóját Simicskó István.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!