150 millió forint a fogyatékossággal élők szervezeteinek

Csaknem 150 millió forint támogatást nyert a fogyatékossággal élők civil fenntartású bentlakásos vagy lakóotthoni ellátást nyújtó 65 intézménye az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pályázatán – jelentette be  a tárca szociális és családügyért felelős államtitkára Piliscsabán sajtótájékoztatón. A kereszténydemokrata szakpolitikus hangsúlyozta, ezzel 1700 ellátottnak segítenek.

A vissza nem térítendő támogatást az érintettek a működésüket veszélyeztető, nem várt ellátási problémák megoldásához, a bentlakásos szociális ellátást igénybevevők zavartalan ellátásához, valamint a hatékony és korszerű szolgáltatás erősítéséhez használhatják fel – mondta az államtitkár.

Soltész Miklós – gratulálva az 1,6 millió forintos támogatást nyert piliscsabai lakóotthonnak - azt mondta: a fogyatékossággal élőkről gondoskodó civil szervezetekre az eddiginél is jobban oda kíván figyelni a kormányzat.

Antal Eszter, a Summa Vitae Lakóotthon vezetője beszámolt arról, hogy az elnyert támogatásból két dolgozójuk négy havi bérét és annak járulékait tudták finanszírozni.

Nelhübel Henriette, a Civil Érdekvédelmi Hálózat (CÉHálózat) elnöke egyebek mellett kiemelte: a jelenleg 12 értelmi fogyatékos felnőttet befogadó intézmény kitűnő bizonyítéka annak, hogy a sérült emberek is képesek piacképes termékeket előállítani. Márciusban a fogyatékos szervezetek nürnbergi kiállításán is nagy sikert arattak egyedi kerámiáikkal – tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!