150 millió Ft-ot nyert a tatai önkormányzat

Százötvenmillió forintos támogatást nyert a tatai önkormányzat, így a város a Bartók és a Kuckó Óvoda helyett egy új korszerű intézmény építhet. Az önkormányzat ez év áprilisában készítette elő az új óvodakomplexum kialakítását, amely két óvoda összevonásával jön létre.

Az új intézmény megépítésével kiválthatók az elavult épületek, és biztosítható a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek – korszerű körülmények közötti – nevelése. A Városkapu Zrt. sikeres pályázatnak köszönhetően a meglévő óvoda 5 új csoportszobával bővül, így 125 gyermek elhelyezését teszi lehetővé – mondta Michl József polgármester.

Az új óvodakomplexum létrejöttével a két óvoda fizikai összevonásán túl a két speciális szakmai tartalom is összekapcsolódik, ezzel biztosítva az óvodába járó gyermekek egészséges testi-lelki szellemi fejlődését. Az új óvoda építése 2009-ben várható, a beruházás teljes költsége pedig meghaladja a 242 millió forintot. Az önkormányzat az óvodaépítéssel párhuzamosan egyéb jelentős fejlesztéseket is tervez. A Kossuth tér, Városközpont, az Angolpark és Szabadtéri Színpad rehabilitációját, alternatív rekreációs, turisztikai és sportlehetőségek kialakítását a kistérség területén és a Tata–Tatabánya közötti kerékpárút megépítését. Ezek a beruházások egymásra épülve részei a Magyary-tervnek, a város XXI. századi európai szintű fejlesztésének.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!