180. KÉSZ-kerekasztal Cegléden

Politikai ellenfeleink részéről támadások érnek bennünket, mert nem tudják feldolgozni a hatalmas választási vereséget, és azért mert egy rendezett, a normákra és közösségekre épülő világot szeretnénk megteremteni – mondta Harrach Péter Cegléden, a KÉSZ 180. kerekasztal-beszélgetésén, amelyet Lanczendorfer Erzsébet, a KDNP országgyűlési képviselője, a KÉSZ győri szervezetének örökös tiszteletbeli elnöke vezetésével rendeztek a városházán. A rendezvényen előadást tartott Harrach Péter mellett Rogán Antal és Fodor Csaba politológus.

A kerekasztal-beszélgetés előtt sajtótájékoztatót tartottak, amelyen Lanczendorfer Erzsébet a KÉSZ fórumainak sikeréről beszélt, hiszen az országban több településen nagy érdeklődés mellett zajlanak ezek az események. Harrach Péter a keresztény értékrendet képviselő civil kezdeményezés fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint elmondta, a parlamenti munkában és a civil fórumokon is van mit tenni a kereszténydemokrácia érdekében. Rogán Antal szerint a fórumok azért fontosak, hogy az emberek közvetlen módon is értesüljenek az eltelt két év kormányzati munkájáról. Hangsúlyozta, hogy a súlyos gazdasági örökség terhe határozta meg ezt az időszakot. Kiemelte, az Európából érkező támadások mögött nem demokráciadeficit húzódik meg, hanem érdeksérelmek, mert a baloldali kormányzás gazdasági haszonélvezőinek, a multinacionális cégeknek és a bankoknak is ki kell venni a részüket a terhek vállalásából. „A vádakra tényekkel kell válaszolni, és azokból jól állunk” – tette hozzá. Fodor Csaba politológus a közvélemény kutatások jellegéről és a politikai elemzések sokrétűségéről beszélt.

A kerekasztal-beszélgetés során a felszólalók Lanczendorfer Erzsébet témafelvetéseire, és a közönség kérdéseire reagáltak.

Harrach Péter arra a kérdésre, hogy szükség van-e napjainkban keresztény világnézeti pártra kijelentette, hogy a KDNP politikai tevékenysége lehetőség és kötelesség. Az európai színtéren az ultraliberalizmus ellenpontját jelenti a kereszténydemokrácia. A liberalizmus ellen egyedül ez az eszmeiség rendelkezik a megfelelő érvrendszerrel.

– Itthon, a keresztény-szociális érdekvédelem, a rászorulók, kispénzűek, leszakadók képviselete a hagyományaink és az eszmeiségünk miatt is kötelességünk. A néppárt mellett, amellyel az együttműködés nélkülözhetetlen, megjeleníthetjük a saját értékrendünket. Politikai ellenfeleink részéről támadások érnek bennünket, mert nem tudják feldolgozni a hatalmas választási vereséget, és azért mert egy rendezett, a normákra és közösségekre épülő világot szeretnénk megteremteni. A pénzügyi és gazdasági körök az érdeksérelmeik miatt támadják politikánkat, míg az ultraliberalizmus hazai és külföldi képviselői a hagyományos társadalmi értékrend fellazítására törekednek – fejtegette ki a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője.

Az unióból hazánk ellen indított kötelezettségszegési eljárások kapcsán Harrach Péter azt mondt:, „mindegyik, általuk kifogásolt törvényünknek megvan az egyértelmű és tényszerű magyarázata”, majd ezeket röviden ki is fejtette a hallgatóságnak. Ennek kapcsán szóba került, hogy hazánk ellen három pontban indítottak eljárást, amely a médiában eltúlzott hangsúlyt kap, példaként említette, hogy Belgium ellen több, mint száz ilyen eljáráss indult.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!