210 ezer diák tanul egyházi iskolában – tanévnyitó szentmise a Bazilika előtt

Több ezer katolikus középiskolás részvételével tartottak tanévkezdő szentmisét pénteken Budapesten, a Szent István-bazilika előtt az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága szervezésében. A misét Erdő Péter celebrálta. Soltész Miklós korábban ismertette: 210 ezer diák tanul jelenleg egyházi oktatási intézményben.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek (MTI Fotó: Soós Lajos)

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek homíliájában hangsúlyozta: ha keresztény közösségünk mindig Jézushoz ragaszkodik, és példát mutat hitből és önzetlen szeretetből családban, iskolában és a nagyobb emberi közösségben is, akkor méltán várhatja, hogy az idők végén az egyház és az emberiség örömmel találkozzon Krisztussal, aki életünk középpontja és örök boldogságunk.

Soltész Miklós egyházi ügyekért is felelős államtitkár a szentmisét megelőző sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy míg 1990-ben csupán 3000-4000 fiatal járhatott felekezeti iskolába, addig ma 210 ezer diák tanul egyházi fenntartású oktatási intézményben.

Diákok és pedagógusok a Bazilika előtt (MTI Fotó: Soós Lajos)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!