240 millió forint a mosonmagyaróvári sportcsarnok építéséhez

A kormány 240 millió forinttal támogatja az új mosonmagyaróvári sportcsarnok építését; az erről szóló megállapodást szombaton írta alá Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Nagy István, a város polgármestere. A sajtótájékoztatón elhangzott, a beruházás nagyobb részét, mintegy 800 millió forintot a társasági adókból fedezik, amíg az önrész külön soron szerepel a 2014-es központi költségvetésben.

A tervek szerint a létesítményben összesen 1213 ülőhely lesz, a csarnokban kézilabda, röplabda, kosárlabda, illetve futsal mérkőzéseket is lehet majd rendezni.
    
Simicskó István szerint komoly eredmény, hogy az elmúlt négy év során mintegy ezer településen, tehát majdnem minden harmadik magyar lakóhelyen, megvalósult valamilyen sportberuházás. Győr-Moson-Sopron megyében idén már a második alkalommal jelent be a kormány nagyívű sportlétesítmény-fejlesztést: a mosonmagyaróvári csarnok mellett még az idei évben megépülhet a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak is otthont adó Győr, 5500 férőhelyes új arénája.

Nagy István elmondta, a kivitelezéshez szükséges közbeszerzési eljárás az aláírást követően azonnal indul, egy hónapon belül pedig kezdődhet az építkezés. Az a cél, hogy a szeptemberben induló szezonra birtokba vehessék az új csarnokot a sportolók és sportolni vágyók.
    
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!