35 millió forintból állítják helyre az értelmileg sérültek sződligeti otthonát

Elismerésre méltó az a helytállás, amit a Viktor Speciális Otthon tanúsított az árvíz idején, ezért döntött úgy a minisztérium, hogy a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságon keresztül mintegy 35 millió forinttal támogatja az eszközbeszerzést és az árvíz utáni helyreállítást – mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár. A sződligeti intézményből 110 gondozottat kellett kitelepíteni és egy hónapon keresztül máshol ápolni.

A kereszténydemokrata politikus kijelentette: ezért döntött úgy a minisztérium, hogy a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságon keresztül mintegy 35 millió forinttal támogatja az eszközbeszerzést és az árvíz utáni helyreállítást.

Soltész Miklós kiemelte: külön elismerést érdemel a Magyar Jégkorong Szövetség, amely a Magyarországon megrendezett sikeres világbajnokság jegyeladásából 3 millió forintot felajánlott a Viktor Speciális Otthonnak – szintén az árvíz utáni helyreállításhoz. A pénzadományt Vas János, csaknem százszoros felnőtt válogatott és Garát Zsombor ifjúsági válogatott adta át. Bábiné Szottfried Gabriella, a térség országgyűlési képviselője külön megköszönte az otthon dolgozóinak az önzetlen munkáját, a sződligeti önkormányzat segítségét és azt, hogy a Váci Jávorszky Ödön Kórház is befogadott 20 fekvő ellátottat.

A Viktor Speciális Otthon a Dunakanyar szívében, Sződliget külterületén, festői környezetben helyezkedik el. Az intézmény értelmileg akadályozott felnőttek ápoló-gondozó célú lakóotthona. A feladatok szakszerű elvégzése mellett, nagy hangsúlyt fektetnek a magas színvonalú mentálhigiénés ellátásra, valamint a fejlesztésre. A cél az, hogy az intézményben lakó 110 gondozott mentális állapotát, lelki egészségét megőrizzék, illetve javítsák.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!