54 milliárdnyi többletforrás év végén az egyházi oktatási intézményeknek

54 milliárd forint többletforrást kapnak év végén az egyházi oktatási intézmények országszete a kormány döntése nyomán. 60-70 településen több mint 120 intézmény újulhat meg az óvodáktól a középiskolákig.

Soltész Miklós

A költségvetés év végi technikai zárásával – a kormány döntése nyomán – 54 milliárd forint többletforrást kapnak az egyházi oktatási intézmények szerte az országban – jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős kereszténydemokrata államtitkár vasárnap egy budapesti sajtótájékoztatón.

Soltész Miklós közölte: 60-70 településen több mint 120 intézmény újulhat meg az óvodáktól a középiskolákig.

Rétvári Bence

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának KDNP-s parlamenti államtitkára az eseményen elmondta: az előző évek döntéseinek következtében az elmúlt öt évben az oktatásra fordított összegek folyamatosan nőttek. A magyar gazdaság erősödésének az oktatás is az egyik haszonélvezője, hiszen 2012 és 2017 között 1350 milliárdról 2000 milliárd forint fölé nőtt az oktatásra fordított állami kiadásoknak a mértéke.

A kereszténydemokrata politikus emlékeztetett rá: a pedagógusok bére évről évre nő, ami hozzájárul ahhoz, hogy egy jó pedagógusnak ne kelljen az alacsony fizetés miatt elhagynia a pályát. De béremelés várható a pedagógusok munkáját segítőknél is - tette hozzá.

Rétvári Bence kiemelte azt is, hogy a dologi kiadások tekintetében szintén jelentős többlettel számolhatnak az iskolák, valamint az ingyenes tankönyvellátás rendszerének köszönhetően ma már a diákok 67 százaléka jut ingyenesen tankönyvhöz.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!