A Bajnai-csomag a Bokros-csomag egy variánsa

Sem jövőkép, sem világkép, sem társadalomkép nincs a megszorítások mögött - jelentette ki a KDNP elnöke csütörtökön a semjenzsolt.hu-nak adott interjúban. Hozzátette: az a primitív neoliberális dogma van mögötte, hogy el kell venni az emberektől a pénzt, és ezáltal kell megkísérelni helyreállítani a pénzügyi egyensúlyt. Szerinte valójában nem is a pénzügyi válság kezelése a céljuk, hanem egyfelől a Világbank és egyéb pénzügyi befektetők diktátumának való megfelelési kényszer, másfelől pedig az időnyerési szándék.

Semjén Zsolt szólt arról is, hogy a csomagban bejelentett jelentéktelen adócsökkentések nem hozhatják lendületbe a magyar gazdaságot, csak egy radikális adócsökkentés hozhatna változást. Valójában adóemelés van, hiszen például az áfának a felemelése mindenkit sújtani fog – tette hozzá.

A pártelnök rámutatott arra is: megint abból a tévképzetből indulnak ki, hogy a családtámogatás valamifajta szociális segély, holott a családi pótlék, a GYED, a GYES az nem szegénysegélyezés, hanem annak az elismerése, hogy a gyermeknevelés a legértékesebb munka, ami a társadalomban csak elgondolható. Mint mondta: éppen a családtámogatási rendszereket kellene erősíteni, megteremtve például a családi adózás lehetőségét.

Semjén Zsolt úgy véli: a Bajnai-csomag a Bokros-csomagnak egy variánsa, és ugyanolyan eredménytelen lesz, mint az, mert a megszorítások miatt a lakossági keresletcsökkenését fogja eredményezni, következésképpen ez is a növekedés ellen hat.
    

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!