A beteg és szenvedő gyermekekért

Minden emberi élet abszolút és felsőrendű, akkor is, ha ez az élet gyönge, védtelen és a szenvedés misztériuma veszi körül - olvasható XVI. Benedek pápa üzenetében, amelyet a betegek február 11-i világnapjára szánt. A Betegek Világnapját ebben az évben a katolikus egyház helyi, egyházmegyei szinten ünnepli meg és témájául a beteg és szenvedő gyermekeket jelölte meg.

A keresztény közösség nem lehet közönyös e drámai helyzetekkel szemben, világosan tudja, hogy cselekednie kell - szögezte le a pápa. A szeretetszolgálat minden időkben szorosan hozzátartozott a keresztény közösségek életéhez és amint az Apostolok Cselekedetei tanúsítják, az egyház az evangéliumi eszményeket mindjárt a kezdetektől konkrét gesztusokban váltotta valóra. Ma a megváltozott egészségügyi körülmények között még inkább belátjuk mekkora szükség van az egészségügyi szakemberek és a helyi keresztény közösségek harmonikus együttműködésére - fogalmazott.

Üzenetében a Szentatya ezután a betegek gyermekek családjaira irányította a figyelmet. A keresztény közösség nem hagyhatja sorsára ezeket a szülőket, olyan hálózatot kell kialakítani körülöttük, amely segít a próbatétel elviselésében. Hozzátette: így érezhetik, hogy a krisztusi hitben osztozó testvérek egy nagyobb családja veszik körül őket.

XVI. Benedek pápa a betegek február 11-én esedékes világnapjára írt üzenetében elismerését fejezi ki, és bátorító szavait intézi mindazokhoz a nemzeti és nemzetközi szervezetekhez, amelyek felkarolják a beteg gyermekeket, főként a szegény országokban. Felhívást intéz az egyes nemzetekhez, hogy megfelelő törvényekkel védjék a gyermekek gyógykezeléshez való jogát. Végül köszönetet mond mindazoknak, akik a betegek szenvedésének enyhítésével foglalkoznak, imáiról biztosítja a betegeket, főként a gyermekeket és szüleiket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!