A demokratikus minimumról - Válasz Molnár Csabának

Ottófi Rudolf alpolgármester, KDNP-s politikus ismertette azt a nyílt levelet, amiben a Fidesz és a KDNP közösen  válaszolt  Molnár Csaba államtitkár, országgyűlési képviselő kezdeményezésére, ami arról szólt, hogy széleskörű összefogásra van szükség a demokratikus minimum létrehozására, ugyanis Győrben is nyíltan rasszista, antiszemita és a demokratikus intézményrendszert elutasító nyilatkozatok jelentek meg.

A válasz azt tartalmazza, egyetértenek az aláírók azzal, „Vétkesek közt cinkos, aki néma”, „nekünk tehát hallatnunk kell hangunkat!”

A folytatásban részletezik, a demokratikusan gondolkodó világban az egyenlő bánásmód és egyenlő elbírálás illeti meg az embereket. Azt írják, „Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr hazugságainak az őszödi beszédben való beismerő vallomása után méltán várhatták a Magyar Köztársaság polgárai Önöktől, az MSZP politikusaitól a miniszterelnök-pártelnöktől való elhatárolódást”.

A levélben az aláíró politikusok kijelentik, ahogy a közgyűlés már korábban határozatba foglalta, elhatárolódnak és nem kívánatosnak tartanak minden olyan szervezetet, vagy megmozdulást, mely nem, bőrszín, vallás vagy egyebek alapján embereket, vagy embercsoportokat különböztet meg. Nemkívánatosnak tartanak és elhatárolódnak minden olyan cselekedettől, mely hazánk, a Magyar Köztársaság és annak polgárai érdekeit sérti külügyi, üzleti, gazdasági vagy bármely más alapon, és rontja hazánk nemzetközi presztízsét, és minden olyan politikai cselekedettől és megnyilvánulástól, mely a Magyar Köztársaság polgárainak félrevezetésén és hazugságokon alapszik.

A levelet aláírók: Dr. Lanczendorfer Erzsébet (országgyűlési képviselő, KDNP), Dr. Szakács Imre (Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő, Fidesz), Szijjártó Péter (országgyűlési képviselő, Fidesz), Dr. Somogyi Tivadar (alpolgármester, Fidesz), Dr. Ottófi Rudolf (alpolgármester, KDNP), Németh Zoltán (alpolgármester, Fidesz), Simon Róbert Balázs (alpolgármester, Fidesz), Dr. Sík Sándor (önkormányzati képviselő, KDNP).

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!