A Fidesszel szövetségben készül a választásokra a KDNP

Részben önálló programmal, ám a Fidesszel továbbra is szövetségben készül a következő országgyűlésiképviselő-választásra a Kereszténydemokrata Néppárt. A KDNP úgy ítéli meg, hogy az országnak végre olyan kormányra van szüksége, amely átgondolt, hosszú távú cselekvési programot fogalmaz meg, ennek pedig elsősorban a megalázottak és megszomorítottak helyzetének javításáról kell szólnia – jelentette ki Mészáros József, a párt alelnöke, a Barankovics István Alapítvány kuratóriumának elnöke Miskolcon a Kereszténydemokrácia Magyarországon című film bemutatója előtt Nagy Kálmánnal, a KDNP országgyűlési képviselőjével, és Molnár Péterrel, a párt miskolci szervezetének elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón.

A KDNP nem szavakban és ötletrohamokban áll elő választási programjával, hanem kötetekben adja ki programjavaslatait – mondta az alelnök, hozzátéve: egyebek mellett már elkészült a családi adózásról, a nyugdíjbiztosításról, a földtörvényről, valamint a választási jogról szóló javaslatuk, s lényegében elkészült az egészségbiztosításról szóló anyag, és készül a közoktatásról, a cigányságról szóló törvényjavaslat.

A KDNP-nek igenis van választási programja – szögezte le Mészáros József, megjegyezve: ezek több tekintetben találkoznak a Fidesz elképzeléseivel, a legnagyobb ellenzéki párttal pedig továbbra is szövetségben indulnak a következő választáson.
   
A Kereszténydemokrata Néppárt felkészült a választásokra, programjai azonnal bevezethetőek, hiszen mindegyik kodifikált törvényjavaslat, és szemben a jelenlegi kormány gyakorlatával, a mi javaslataink mögött áll hatásvizsgálat, háttértanulmány is, azok a jogalkotás betűjének, szellemének egyaránt megfelelnek – hangsúlyozta  a párt alelnöke.
  
Mint mondta: a Kereszténydemokrata Néppárt úgy ítéli meg, hogy az országnak végre olyan kormányra van szüksége, amely átgondolt, hosszú távú cselekvési programot fogalmaz meg, ennek pedig elsősorban a megalázottak és megszomorítottak helyzetének javításáról kell szólnia.

Mészáros József kijelentette: azt szeretnék, hogy olyan ország működjék nemsokára, amelyre a mostani fiatal nemzedék büszke lehet. Ehhez olyan patrióta gazdaságpolitika kell, amely esélyt ad a vállalkozóknak, kenyeret és munkát azoknak, akiknek ez jelenleg nincs, valamint a hazai vállalkozásokat, hazai tőkét támogatja. Értelmes, átgondolt gazdaságpolitikai stratégiával, lépésről-lépésre ez megvalósítható, néhány év alatt a mostani gödörből ki lehet mászni. A magyar gazdaságban vannak tartalékok, nincs olyan nagy baj, amelyen ne lehetne úrrá lenni – fűzte hozzá az alelnök.

Az elkövetkező időszakban az egyházaknak nem pusztán támogató szerepe kell, hogy legyen az egészségügyben, hanem részt kell venniük irányításában is – hangsúlyozta Nagy Kálmán, a KDNP országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikusa.

Nagy Kálmán országgyűlési képviselő a változás szükségességét ecsetelte, amely nemcsak a választások megnyerését jelenti, hanem a társadalom működésének rendszerében is változást akarnak elérni az élet minden területén, ahol ma a magyar társadalom megosztott. A legnagyobb megosztottságot a munka területén látja, mivel nagyon nagy a munkanélküliség. Mint mondta, az új kormánynak munkahelyeket kell teremtenie, hiszen a munkanélküliség a legnagyobb kirekesztettség.

A képviselő hangsúlyozta: a társadalmi igazságosság jegyében szükség van a családi adózás bevezetésére, nem szabad olyan adózási besorolás alá tartoznia annak, akinek több gyermeke van, mint akinek egy sem. Kijelentette: a társadalom igénye abszolút világos ebben a kérdésben.

Az egészségügy területéről szólva Nagy Kálmán kiemelte, az egészségügyben akkor mennek jól a dolgok, ha az emberek nem foglalkoznak vele, mert az ágazat zökkenőmentesen, az elvárásoknak megfelelően működik. Ez ma nem így van, mert az egészségügy manapság a politika előtere. A KDNP egészségügyi programja világos, vitákban kikristályosodott, azt komoly szakemberek készítették. A politikus a jelenlegi egészségügyi reform legnagyobb hibájának nevezte, hogy nem betegközpontú, kizárólag a pénzkivonásra koncentrál, a kormány által levezényelt átalakításban csak a financiális szempontok váltak meghatározóvá. Megjegyezte: az össztársadalmi érdekeket szem előtt tartó, ésszerű megtakarításokat természtesen tudnak támogatni, de a spórolás semmiképpen nem történhet a betegek rovására, nem veszélyeztetheti az ellátás biztonságát.

A KDNP álláspontja szerint az egészségügy meghatározó terület, hiszen a jó közérzet alapfeltétele a testi, lelki egészség. A párt ebben komoly szerepet szán az egyházaknak, nem csak támogató szerepet, amely kimerül a kórházi szolgálatban, hanem megítélésük szerint az egyházaknak részt kell venniük az egészségügy irányításában is, ily módon ugyanis mind etikailag, mind a hatékonyság szempontjából nagymértékben javítani lehet a jelenlegi helyzetet.

A politikus szerint Magyarország ma beteg emberek országa, a lakosság jelentős hányada nemcsak testi, de lelki betegségekben szenved, s ez újabb érv amellett, hogy az egyház nagyobb szerepet kapjon az egészségügyben.

A sajtótájékoztatót a Barankovics István Alapítvány szervezésben nyilvános filmvetítés követte, az érdeklődök a Kereszténydemokrácia Magyarországon című filmet nézhették meg. A vetítés után Mészáros József alelnökkel, Nagy Kálmán országgyűlési képviselővel és Molnár Péterrel, a KDNP miskolci elnökével kötetlen beszélgetés folyt a filmről, a kereszténydemokráciáról és az embereket leginkább foglalkoztató politikai kérdésekről.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!