A Fidesz és a KDNP lemondásra szólította fel a honvédelmi minisztert

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt nevében Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselője ismételten felszólította Szekeres Imre honvédelmi minisztert, mondjon le tárcavezetői posztjáról, valamint nyomatékosan megkérte a honvédelmi vezetést, hogy az elkövetkező hetekben már ne hozzon személyi kinevezésekről, szervezeti változásokról szóló döntést. Hozzátette: amennyiben kérésük nem teljesül, az új, polgári kormányzat „különös gonddal” fogja az iőközben hozott döntéseket kivizsgálni.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kereszténydemokrata elnöke sajtótájékoztatóján indoklásképpen kifejtette: a Honvédelmi Minisztérium (HM) körüli maffiagyanúról, korrupciós ügyletekről szóló hírek láttak napvilágot az elmúlt napokban, őrizetbe vettek két tábornokot, két ezredest, a Katonai Biztonsági Hivatal biztonsági igazgatóját pedig felfüggesztették munkaviszonyából. „A magyar történelemben ilyen botrány a Honvédelmi Minisztérium háza táján még nem volt” – hangsúlyozta a politikus hozzátéve: a honvédelmi tárca irányítása egyértelműen kudarcot vallott.

Simicskó István kijelentette: nemcsak a közállapotokat rombolják tovább a HM korrupciógyanús ügyletei, hanem Magyarország biztonságát és nemzetközi megítélését a szövetségesei részéről.

Mint mondta: morális válság mélypontjára került a honvédelmi tárca, ilyen helyzetben nem szerencsés, ha a HM-nél „még esetlegesen azon törik a fejüket”, hogyan lehet különböző fontos beosztásokba kinevezni embereket, vagy hogyan lehet összevonni háttérintézményeket, végrehajtani szervezeti változásokat. Ezért a Fidesz és a KDNP felhívja a honvédelmi vezetés figyelmét, hogy ne hozzon ilyen irányú lépéseket az elkövetkezendő néhány hétben.

A HM múlt hét szerdán közölte az MTI-vel, hogy a honvédelmi miniszter azonnal felfüggesztette hivatalukból azokat a katonákat, akik ellen vesztegetési ügyben nyomoz a Budapesti Katonai Ügyészség, a vezérkari főnök kezdeményezésére pedig hivatásos katonai jogviszonyuk megszüntetéséért méltatlansági eljárás indult.

A HM ezt azzal kapcsolatban tudatta, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség bejelentette: vesztegetés miatt nyomoznak, amely érinti a Honvédelmi Minisztérium tulajdonában és felügyelete alatt álló egyik gazdasági társaságot. A Fidesz pénteken azonnali lemondásra szólította fel Szekeres Imrét, az ellenzéki párt szerint ugyanis megdöbbentő és elképesztő mindaz, ami a tárca környékén történik. A kormány, a honvédelmi tárca és az MSZP szerint azonban nem indokolt lemondania Szekeres Imrének. A szaktárca közleménye szerint a miniszter vállalja a politikai felelősséget azért, hogy „minden erőfeszítés ellenére akadt néhány személy a szervezeten belül, akik saját érdekeiket szem előtt tartva, esküjüket semmibe véve törvénybe ütköző cselekményeket követtek el”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!