A Fidesz és a KDNP szerint megsértette a médiatörvényt a Duna TV

Ellenzéki kurátorok szerint a Duna Televízió a médiatörvényt megsértve, a kuratórium elnökségének előzetes jóváhagyása nélkül kezdett tárgyalásokat a műholdas műsorterjesztésről, a testület tagjainak többsége ugyanakkor nem találta jogszerűtlennek a közbeszerzési kiírást. A kuratórium Fidesz és KDNP által delegált tagjai: a parlament szakbizottságához, a médiahatósághoz és a hírközlési hatósághoz fordulnak az ügyben.

Rékási Károly, Bába Iván, Szőcs Géza, Szabó László és Meszleny László közleménye szerint: a Duna TV-t felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége mai ülésén az MSZP, az SZDSZ és az MDF delegáltjainak többségi döntésével „nem találta jogszerűtlennek a Duna Televízió Zrt. által megjelentetett, mintegy 6 milliárd forint értékű, 12 évre szóló, műholdas műsorterjesztésről szóló közbeszerzési kiírást”. 

Egyben utaltak arra: a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény előírja, hogy az 1 milliárd forintnál nagyobb értékre szóló szerződések megkötésére irányuló tárgyalások előtt a kuratóriumi elnökség jóváhagyására van szükség.
    
„Ezt a jóváhagyást a Duna Televízió Zrt. elnöke nem kérte meg a kuratóriumi elnökségtől. A szocialista, szabad demokrata és MDF-es delegáltak ennek ellenére törvényesnek találták a közbeszerzési kiírást” – közölték, jelezve: a Duna TV felügyelőbizottsága egyhangú határozatot hozott arról, hogy a jóváhagyást meg kellett volna kérni.

A kuratórium elnökségének Fidesz és KDNP által delegált tagjai az ügyben a közalapítvány ellenőrző testületéhez fordulnak, illetve tájékoztatják a helyzetről a Nemzeti Hírközlési Hatóságot, az Országos Rádió és Televízió Testületet (ORTT), valamint az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságát is.

„A műholdas sugárzás mikéntje a Duna Televízió működésének egyik legfontosabb kérdése, hiszen a határon túl élő magyarok jelentős része műholdas vétellel nézi a magyar nyelvű csatornákat” – áll a közleményben, amelyet a Fidesz által delegált Rékási Róbert (elnökhelyettes), Bába Iván, Szőcs Géza, Szabó László, valamint Meszleny László, KDNP-jelöléssel a testületbe került tag jegyez.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!