A Főgáz-részvények eladása újabb fővárosi vagyonvesztést eredményezne

A Főgáz Zrt. további privatizációs eljárásának elindításáról szóló, tavaly novemberi döntések visszavonását kezdeményezi a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén az önkormányzat Fidesz-KDNP frakciószövetsége - közölte keddi sajtótájékoztatóján Bagdy Gábor, a KDNP frakcióvezetője. Kitért arra is: komoly kétségeik vannak a költségvetés számainak helytállóságát illetően.

A Főgáz Zrt. további privatizációs eljárásának elindításáról szóló, tavaly novemberi döntések visszavonását kezdeményezi a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén az önkormányzat Fidesz-KDNP frakciószövetsége - közölte keddi sajtótájékoztatóján Bagdy Gábor, a KDNP frakcióvezetője. Az ellenzéki politikus közölte: a közgyűlésre benyújtott idei költségvetési tervezetben semmi nyoma nincs a városvezetés azon tavalyi érvelésének, miszerint az EU-támogatású fejlesztések 180 milliárd forintos önrészéhez elengedhetetlen a Főgáz teljes eladása. Bagdy Gábor hozzátette: a költségvetés tervezete és az önkormányzat 7 éves fejlesztési koncepciója egyaránt évi 3 milliárd forint körüli osztalékkal számol a Főgázból, s nem a privatizációs bevétellel.

Úgy vélte, hogy a pénzügyi világválság, a megromlott gazdasági környezet még előnytelenebbé teszi a főváros pozícióit a Főgáz eladásakor. A válság miatt esély sincs a városvezetés által elvárt, százmilliárd forint körüli bevételre, ezért a Főgáz-részvények eladása újabb fővárosi vagyonvesztést eredményezne - mondta.

Rámutatott arra, hogy a privatizáció időszaka lejárt, különösképpen így van ez a fontos közszolgáltató cégek esetében, akiknek a profitérdeken túl a lakosság biztonságos, magas színvonalú és a lehető legolcsóbb ellátására kell törekedniük.

Kitért arra is: komoly kétségeik vannak a költségvetés számainak helytállóságát illetően, szerintük a bevételeket túl magasan, a kiadásokat pedig alultervezték a büdzsé tervezetében, amely a csütörtöki közgyűlés napirendjén szerepel, ha nem veszi azt le az MSZP-SZDSZ. A politikus közölte, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György (MSZP) távollétében az MSZP-SZDSZ-nek minimum egy ellenzéki voksra szüksége lenne ahhoz, hogy elfogadják a költségvetést. Az ellenzékiek azonban nem szokták elfogadni a városvezetés költségvetését. Bagdy Gábor azt mondta: évek óta konstruktív ellenzéki politizálást folytatnak, jelzi ezt az is, hogy a múlt héten csak a segítségükkel fogadhatták el a forrásmegosztási rendeletet. A városvezetés azonban Demszky Gábor verbális kijelentései ellenére semmi hajlandóságot nem mutat arra, hogy egyeztessen a fontosabb ügyekben az ellenzékkel - szögezte le.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!