A fóti szocialisták ismét megakadályozták a kereszténydemokrata polgármester eskütételét

Másodszor is megakadályozták a helyi szocialisták a január végén megválasztott, Fidesz által is támogatott kereszténydemokrata polgármester eskütételét. Mádly Zsolt délután 2 órára hívta össze a testületi ülést, amelyen most sem jelentek meg a helyi MSZP-s és a független képviselők. A január végi időközi polgármester választáson Mádly Zsolt a szavazatok 63,93 százalékát kapta, dupla annyi szavazatot szerezve, mint a második helyezett MSZP-s jelölt. Az agresszív szocialista szimpatizánsok még egy kereskedelmi csatorna munkatársát is megütötték.

Másodszor is megakadályozták a helyi szocialisták a január végén megválasztott, Fidesz által is támogatott kereszténydemokrata polgármester eskütételét. Mádly Zsolt délután 2 órára hívta össze a testületi ülést, amelyen most sem jelentek meg a helyi MSZP-s és a független képviselők. A szocialista alpolgármester ehelyett este akart rendkívüli ülést tartani - az MSZP-sek 5 órakor a polgármesteri hivatalban gyülekeztek, és annak ellenére sem akarták elhagyni az épületet, hogy erre a polgármester felszólította őket. A helyszínen a rendőrség is megjelent, de nem intézkedtek. A szocialisták szimpatizánsai elállták a terem bejáratát, így a televíziós stábok sem jutottak be a terembe, a szimpatizánsok egyike az egyik kereskedelmi csatorna forgatócsoportjának tagját meg is ütötte.

A január végi időközi polgármester választáson Mádly Zsolt a szavazatok 63,93 százalékát (3254 voks) kapta, dupla annyi szavazatot szerezve, mint a második helyezett MSZP-s jelölt (32,5 százalék, 1654 voks).

Már a választások előtt feszült volt a helyzet Fóton és nemtelen eszközökkel is megpróbálták csorbítani a jobboldali jelölt hitelességét. Ennek érdekében egy hamis, Fóti Hírlap című kiadványban egy álinterjút is leközöltek a későbbi győztessel. Ennek kérdései megegyeztek egy korábbi, valós interjúval, a válaszok viszont egészen mások voltak, hogy rossz fényben tüntethessék fel a kereszténydemokrata jelöltet. Az álinterjú miatt büntetőfeljelentést is tett a KDNP.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!