A gazdasági növekedés beindítása a legfontosabb

Ha a Fidesz kormányra kerül, első lépései a gazdasági növekedés beindításáról szólnak majd, de emellett új alapokra helyezné a szlovák-magyar viszonyt, törvényt alkotna a kettős állampolgárságról, megemelné a rendőrség létszámát, és megakadályozná, hogy a közintézmények MSZP-s kifizetőhelyként működjenek – közölte Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője.

A politikus egy Fidesz-kormány első jogszabályairól szólva kifejtette: a legfontosabb feladatuk a növekedés beindítása, ezért az ehhez szükséges lépésekkel, így adócsökkentéssel kell kezdeni a kormányzást. A sürgős intézkedések közé tartoznának majd a gyes és a gyed korábbi szabályainak visszaállítása, az ingatlanadó eltörlése és a költségvetés visszavonása is.

Szijjártó Péter kiemelte: kormányra kerülésük esetén felülvizsgálják a polgári törvénykönyvet, hiszen egy ilyen nagy jogszabály esetében megengedhetetlen, hogy ne álljon mögötte szakmai konszenzus. Az oktatással kapcsolatban megerősítette Orbán Viktor pártelnök korábbi nyilatkozatát, mely szerint Magyarországon még a legkisebb településen is kell lennie legalább alsó tagozatnak.

A politikus szerint azonnal lépni kell majd a rendőrség ügyében: a rendőrök létszáma ugyanis ma a törvényben meghatározotthoz képest háromezerrel kisebb. Szólt arról is, hogy a normális ügyintézés érdekében vissza kell állítani a megyei közigazgatási hivatalokat.
    
Álláspontja szerint az IMF-fel kötött szerződés kondícióinak újratárgyalása magától értetődik. Az egészségügyet érintve elmondta: az ágazatot muszáj lesz forráshoz juttatni, hiszen százmilliárdos a hiány.

A Fidesz-kormány első lépései között fog szerepelni a bürokrácia csökkentése és a korrupció visszaszorítása. Beszélt arról is, hogy be kell fejezni a közintézményeknél, például a Magyar Televíziónál, az MVM-nél, a BKV-nál és a minisztériumoknál azt a gyakorlatot, hogy kormánypárti kifizetőhelyekként működjenek. Hozzátette: a Fidesz csökkentené a minisztériumok számát és meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, hogy a politika rátelepedjen a közigazgatásra.

A közösségi közlekedéssel összefüggésben leszögezte: nem értenek egyet a vasútvonalak bezárásával, hiszen ma Európában nem vasútleépítés, hanem hatalmas vasútfejlesztések zajlanak.

Az ellenzéki párt kormányra kerülése esetén teljesen új alapokra helyezné a magyar-szlovák viszonyt, mégpedig a kölcsönös tisztelet jegyében. Véleménye szerint a tisztelet hiánya a szlovák kormány szélsőségességéből adódik, és abból, hogy északi szomszédunk nincs tisztában az európai értékekkel, de abból is, hogy a magyar kormánynak nincs tekintélye. A kettős állampolgársággal kapcsolatban leszögezte: a parlament erkölcsi kötelessége e kérdés rendezése.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!