A háború és a gyűlölet semmilyen problémát nem old meg

A vasárnapi Úrangyala-imádság alkalmával XVI. Benedek pápa a János-evangélium prológusáról elmélkedett, az ima után pedig mindenkit arra hívott, hogy lélekben csatlakozzék az izraeli-palesztin konfliktus igazságos, békés rendeződéséért meghirdetett imanaphoz. A háború és a gyűlölet semmilyen problémát nem old meg – figyelmeztetett a Szentatya.

XVI. Benedek, aki szerint a tragikus események a párbeszéd elutasításának következményei, megerősítette, hogy csatlakozik a mai imanaphoz, amelyet a szentföldi pátriárkák és keresztény elöljárók kezdeményeztek.

Az ima előtt a Szentatya a János-evangélium prológusáról elmélkedve rámutatott: a szöveg az egész keresztény hit szédületes összefoglalása, amelyet János nem szónoki fordulatokkal, hanem szemtanúként mint átélt valóságot fogalmazott meg. „A jóságos és hűséges Isten arcát, aki soha, még a halálban sem hagy el minket, a betlehemi Gyermek tárja elénk. Istent nem látta soha senki, az Egyszülött Fiú nyilatkoztatta ki, aki az Atya ölén van. Elsőként Mária, Jézus Anyja nyitotta meg szívét, hogy a testté lett Ige titkán elmélkedjék. Akárcsak János apostol, mi is meghívást kaptunk, hogy házunkba fogadjuk őt (ti. Máriát, Jn 19,27), hogy igazán megismerjük Jézust és megtapasztaljuk hűséges, végtelen szeretetét. Ezt kívánom mindannyiotoknak, kedves tesvéreim, ennek az új évnek a kezdetén” – zárta elmélkedését a Szentatya.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!