A jakobinus, szabadkőműves hagyomány folytatódik Európában

Orbán Viktort ismét alelnökké választotta az Európai Néppárt, ezzel kapcsolatban a szlovák kormányfő helyettese nehezményezte, hogy annak megakadályozására a szlovák konzervatív pártok nem tettek semmit. Semjén Zsolt erre reagálva heti interjújában közölte: szerinte elég vicces, hogy szlovák oldalról nehezményezik Orbán Viktor alelnökké választását, hiszen mind a választási eredményei, mind pedig az európai politikában betöltött szerepe mintegy predesztinálja őt erre a megbízatásra. Azt viszont ő tartja sérelmesnek, hogy az Európai Szocialisták Pártjába visszavették Robert Fico pártját, miközben koalícióban van egy virtigli fasisztoid párttal.

Lengyelország után Oroszországban is erőteljes ellenállás bontakozik ki az Európai Emberi Jogi Bíróság határozatával szemben, mely eltávolítani ítéli-e az iskolák faláról a keresztet. Ezzel kapcsolatban a párt elnöke azt mondta: felháborító botrány az ítélet, úgy véli, hogy a jakobinus, szabadkőműves hagyomány folytatódik, ami egy zsigeri antikrisztianizmustól vezérelve gyűlöl mindent, és akadályoz mindent, ami a kereszténységre utal.

Az amerikai kultúra a mozin, a televízión keresztül elönt minket. Mit tehet az új magyar kultúrpolitika értékeink és hagyományaink védelmében? Semjén Zsolt szerint elsősorban a társadalmat kell megerősítenünk abban, hogy a saját hagyományaihoz, ősei a tradíciójához ragaszkodjék. A pártelnök közölte: személy szerint ki nem állhatja a külföldről átvett, a magyar kultúrkörben semmiféle kötődéssel nem bíró dolgoknak az átvételét, mint például a halloween, vagy a Valentin nap. Ez a fogyasztói kiadása annak az ünnephamisításnak, ami a bolsevik korszakot is jellemezte, amikor orosz mintára Gyed Maróznak, azaz télapónak kellett mondani a mikulást.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!