A jövő évi büdzsé egy fiktív költségvetés

Orbán Viktor szerint egyértelművé vált az a gyanú, hogy a hétfőn elfogadott jövő évi büdzsé egy fiktív költségvetés, s ezért meg kell találni annak lehetőségét, hogy felelősségre lehessen vonni azokat az embereket, akik nyilvánvalóan, szándékosan, valótlan számokra építve, fiktív költségvetést fogadtatnak el a parlamenttel. A Fidesz elnöke ezt azután mondta, hogy találkozott a költségvetéssel kapcsolatos nyílt levelet aláíró közgazdászokkal.

Orbán Viktor a konzultáció után közölte: arra kérte a közgazdászokat, állítsanak össze egy olyan kiadványt, amelyből kiderülne, mit jelentenek a trükkök százai, hogyan verik át az embereket, a külföldi befektetőket, a nemzetközi szervezeteket. A pártelnök úgy fogalmazott: a büdzséről meg lehet állapítani, hogy egy futóhomokra épített költségvetés, pedig a költségvetés nem gyerekjáték, nem lehet vele szórakozni.
    
A Fidesz elnöke kifejtette: amikor meghallottam a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországgal foglalkozó képviselőjének azt a mondatát, hogy a 2010-es költségvetési hiány mértéke a következő kormány gazdaságpolitikájától függ, akkor, ha Almunía iskoláján nem estem volna át 2006-ban, akkor lehet, hogy a meglepetéstől hanyatt esek. Mindezzel kapcsolatban kijelentette: a következő évi büdzsé hiányszámaiért azok felelnek, akik ezt a költségvetést elkészítették, és akik nemzetközileg legitimálták a valótlan számokat.

Orbán Viktor a Malév állami tulajdonlására vonatkozó felvetésre reagálva szólt arról is, hogy szerinte a Malév nemzeti érték, de egy következő kormánynak, akármilyen megoldást választ is a cég megerősítésére, először rács mögé kell juttatnia azokat, akik ellopták onnan a pénzt. Kapuzárási pánik van, ami pénzt még lehet, kilapátolni, ami gyanús ügylet van még, végigvinni – összegezte a jelenlegi helyzetről kialakult véleményét Orbán Viktor.
   
Gyors, ütőképes kormányalakítással számol Orbán Viktor, aki szerint a jövő tavaszi átadás-átvételnek két ütemben kell lezajlania, gyorsan át kell venni a folyó ügyeket, a régi ügyeket pedig ki kell vizsgálni. Szerinte a pénzügyminiszternek és a gazdasági miniszternek a gazdasági élet szereplőinek bevonásával gyors leletet kell majd készítenie a költségvetés állapotáról, ezt követően kell majd eldöntenie, hogy a büdzsét módosítani kell, vagy újat kell benyújtani; a Fidesze elnöke ez utóbbira hajlik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!