A Kálvária után ott a feltámadás

A magyar történelem sorskérdéseiről való gondolkodásnak kitüntetett pillanata a húsvéti időszak – mondta a pártelnök a semjenzsolt.hu-nak adott Húsvét előtti interjújában. A Húsvét üzenetéről elmondta: az ünnep szimbóluma önmagát adja, a keresztút után, a Kálvária után ott a feltámadás. Ezért szerinte minden nehézség és megpróbáltatás ellenére érdemes hűségesnek lenni a nagybetűs igazsághoz.

– A magyar politikai hagyományban a Húsvét a nagy stratégiai, nemzeti sorskérdések átgondolásának az ideje, gondoljunk csak Deák húsvéti levelére. A magyar történelem sorskérdéseiről való gondolkodásnak kitüntetett pillanata a húsvéti időszak – mondta Semjén Zsolt Húsvét előtti interjújában. Hozzátette: a Deáki húsvéti levélhez hasonlóan most is az örökkévalóság erkölcsi mércéjéhez mérve, békés családi környezetben át kell gondolnunk nemzetünk sorskérdéseit.

A pártelnök a Húsvét üzenetéről elmondta: az ünnep szimbóluma önmagát adja, a keresztút után, a Kálvária után ott a feltámadás. Ezért szerinte minden nehézség és megpróbáltatás ellenére érdemes hűségesnek lenni a nagybetűs igazsághoz – tette hozzá. Semjén Zsolt úgy véli: ha valaki, akár egyházias ismeretek nélkül is, de tiszta, nyitott szívvel részt vesz a Húsvéti Liturgián, az egy nagyszerűbb drámát és nagyszerűbb szent előadást láthat, mint a világ legdrágább színházában vagy operaházában.

A KDNP elnöke elmondta azt is, hogy fontosnak tartja a nemzeti tradíciókat, mert ez adja a patriótakötődésnek az egészséges megélését, valamint szólt arról is, hogy a Húsvét náluk mindig családi körben zajlik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!