A KDNP módosító javaslatokat nyújt be

A külső helyszínen történő házasságkötés és a házassági név megváltoztatásának szabályait, valamint a bejegyezett élettársi közösségre vonatkozó rendelkezéseket tartalmazza az anyakönyvezéssel összefüggő törvények módosítása. A Kereszténydemokrata Néppárt a törvényjavaslat több elemével egyetért, ám az azonos neműek kapcsolatának házasság rangján történő elismerését elfogadhatatlannak, s egyben alkotmányellenesnek is tartja.

A KDNP csak módosító javaslataik elfogadása esetén hajlandó támogatni az anyakönyvezéssel összefüggő törvények módosításáról szóló törvényjavaslat elfogadását, az MSZP és az SZDSZ viszont támogatja a javaslatot – derült ki az általános vita során.

A KDNP a törvényjavaslat több elemét is jónak tartják, de csak az általuk benyújtott módosító indítványok elfogadása esetén támogatják annak elfogadását – mondta Salamon László, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője.
   
A kereszténydemokrata szakpolitikus kijelentette, pártja támogatni tudja a házasságkötés helyszínére, illetve az anyakönyvi nyilvántartásba való betekintés szabályozására vonatkozó változtatásokat, s jónak tartják a házassági névviseléssel kapcsolatos szabályok kiegészítését is.

Ugyanakkor a bejegyzett élettársi kapcsolat intézményesítésével gyakorlatilag az azonos neműek házassága nyerne polgárjogot, amit a KDNP elfogadhatatlannak tart – közölte a képviselő.
   
Salamon László arra is kitért, hogy az azonos neműek kapcsolatának házasság rangján történő elismerése többek szerint is alkotmányellenes.
   
Bejelentette: a KDNP módosító javaslatokat nyújt be annak érdekében, hogy az általuk vitatott részeket az Országgyűlés hagyja ki a törvényjavaslatból. Ha ez megtörténik, akkor támogatni fogják a törvény elfogadását.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!