A KDNP nem ért egyet a kormány alkotmánymódosító tervével

A KDNP nem ért egyet a kormány alkotmánymódosító tervével. Halász Zsuzsa, a Kereszténydemokrata Néppárt szóvivője közölte: pártja szerint a kormány által tett alkotmánymódosító javaslat alkalmatlan az országban tapasztalható feszültségek enyhítésére, szerinte ehhez más eszközökre van szükség. Csütörtökön a kormány által benyújtott alkotmánymódosítás szövegének megvitatásával folytatódik az ötpárti egyeztetés.

Halász Zsuzsa közölte: a KDNP egyetért a Fidesz által képviselt állásponttal, miszerint az emberek biztonságának garantálása érdekében súlyosabb, elrettentésre alkalmas büntetésekre, gyorsabb bírósági eljárásokra és a rendőrség azonnali megerősítésére van szükség. A párt nem támogatja a Gyurcsány Ferenc kormányfő által kezdeményezett alkotmánymódosítást – szögezte le a szóvivő.

A keddi találkozón arról beszéltek a pártok képviselői, létezik-e a probléma, és ha igen, akkor azt alkotmánymódosítással lehet-e megoldani – mondta a gyűlöletbeszéd büntethetősége érdekében tervezett alkotmánymódosításról szóló megbeszélés után az igazságügyi és rendészeti miniszter.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!