A KDNP nem támogatja, hogy a Belügyminisztériumhoz csatolják a titkosszolgálatokat

Rossz irányt mutatnak azok az elképzelések, amelyek a polgári titkosszolgálatoknak a Belügyminisztériumhoz történő csatolásáról szólnak – hangsúlyozta Simicskó István, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kereszténydemokrata elnöke a „Titkok és Szolgálatok” című konferencián.

A KDNP országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltás előtt a Belügyminisztérium alatt működött a III-as főcsoportfőnökség, s a tapasztalatok azt bizonyították, hogy a polgári titkosszolgálatok becsatolása a Belügyminisztériumhoz nem kívánatos jelenségekhez vezethet.
    
Mint mondta: mind a rendőrségnek, mind a titkosszolgálatnak megvan a maga feladata, és nem lenne jó összekeverni ezt a kettőt. „Tartanék attól, hogy a (...) rendőrség úgy ahogy van megenné a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot és a Nemzetbiztonsági Hivatalt”, és azok egyszerűen „eltűnnének a süllyesztőben” – fűzte hozzá.  
 A szakpolitikus azt sem tartaná jó megoldásnak, ha az Információs Hivatalt integrálnák a Külügyminisztériumba.
    
A katonai szakszolgálatokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: ha minden kötél szakad,  el tudná képzelni, hogy összevonják a Katonai Felderítő Hivatalt és a Katonai Biztonsági Hivatalt, de a teljes felszámolásukat semmiképpen nem támogatja.
    
Simicskó István kijelentette: a nemzet biztonságának érdekeit kell mindenképpen szem előtt tartani, a szervezeti elképzelések szerinte másodlagos kérdések.   
    
A nemzetbiztonsági bizottság elnökének tájékoztatása szerint jelenleg mintegy ötezer ember dolgozik az állam által fenntartott titkosszolgálatoknál – ezren a katonai, négyezren a polgári szolgálatoknál.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!